Szenzációs magyar siker a Sim Racing World Cup európai selejtezőjén

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 21. 12:01

A világ legjobb idejével Európa legkiválóbb virtuális pilótáit utasította maga mögé Tóth Dávid a Sim Racing World Cup július végi kvalifikációs selejtezőjében, így ő képviselheti hazánkat és egyben kontinensünket is a szimulátoros világbajnokság októberi monacói döntőjében. A szintén a Magyar E-sport Válogatott színeiben induló Pinczés Ádám is fantasztikus teljesítményt nyújtott: régiós összesítésben a hetedik leggyorsabb időt futotta, ezzel az abszolút hetedik helyet szerezte meg.

Július végén rendezték meg a Sim Racing World Cup 2022 kvalifikációs selejtezőjét az Asetto Corsa elnevezésű játék platformján, ahol hazánk két legjobb virtuális pilótája, Tóth Dávid és Pinczés Ádám állhatott rajthoz a Magyar E-sport Válogatott színeiben.

 

A szimulátoros világbajnokság 72 órás kontinentális válogatója során Tóth Dávid 278, Pinczés Ádám pedig 192 szabályos kört teljesített. A hihetetlenül erős mezőnyben csak tized-, illetve századmásodpercek döntöttek a versenyzők között.

 

Végül 1:33:197-as eredménnyel Tóth Dávid autózta virtuálisan a leggyorsabb időt, és ezzel nem csupán az európai mezőnyt, de a kvalifikáció összes régióját is maga mögé utasította. Kontinensünkről például Szlovénia legjobbját, a több autószimulátorban összesen nyolc világbajnoki címmel rendelkező Jernej Simončičot, aki így összetettben a második helyre futott be és ezáltal szintén ott lesz a döntőben, továbbá a Williams Racing Esports hivatalos versenyzőjét, a norvég Kenneth Gulbrandsent, aki negyedik lett, illetve a szintén norvég Tommy Østgaardot, aki jelenleg a Porsche gyári e-sport-csapatának pilótája és az ötödik helyezést érte el.

Tóth Dávid

 

„Nagyon boldog vagyok! A három nap alatt körülbelül 16-18 órát tettem bele a készülésbe. Szerencsére az egyik kedvenc autómmal versenyezhettünk, tehát hamar hozzászoktam, ám kezdetben kicsit eltévedtünk a beállításában. A második napon azonban megtaláltuk azt a setupot, amellyel mi is gyorsabbak lettünk, és már aznap sikerült bebiztosítanom ezt az időt. A Sim Racing World Cup döntője lesz az első offline esemény, amelyen versenyzőként részt veszek majd. Büszke vagyok rá, hogy én képviselhetem Magyarországot!” – mondta el Tóth Dávid, a magyar rendezésű Sim Liga korábbi kétszeres győztese, aki 2022 februárja óta az Arnage Competition csapat tagja.

 

A szintén a Magyar E-sport Válogatott színeiben induló Pinczés Ádám is fantasztikus teljesítményt nyújtott: ideje mindössze 0,213 másodperccel maradt el Tóth Dávidétól, amellyel európai és régiós összesítésben is a hetedik leggyorsabbnak bizonyult, ezzel pedig a teljes, 77 fős mezőnyt tekintve az abszolút hetedik helyet szerezte meg.

 

„Természetesen szerettem volna ott lenni Monacóban, ugyanakkor nagyon örülök Dávid eredményének! A munkám miatt sajnos kevesebb időt tudtam a készülésre fordítani, mint amennyit szerettem volna, de igyekeztem mindezt behozni. Mindketten próbáltuk megtalálni a játék és az autó trükkjeit, folyamatosan figyeltük az ellenfeleinket is, például milyen gumit, váltóáttételt használnak, milyen íveken autóznak. Minden nap megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, a közös munka pedig meghozta a gyümölcsét: a végleges setuppal sikerült felvennünk a versenyt a nemzetközi elittel, és Dávidnak egy szinte tökéletes kört futnia, amivel megnyerte a kvalifikációt” – emelte ki Pinczés Ádám, aki 2017 óta versenyzik a szimulátorozás világában nemzetközi szinten, jelenleg szintén az Arnage Competition csapat tagjaként.

 

Szenzációs eredményének köszönhetően Tóth Dávid, a Magyar E-sport Válogatott kiválósága Európa, és egyúttal a világ leggyorsabbjaként utazhat a Sim Racing World Cup 2022-es döntőjére, amelyet október 23-án rendeznek meg Monacóban.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50