Szoftverek elektronikus könyvekhez

Tóth Kristóf, 2001. március 2. 22:50
Az Adobe két új terméket mutatott be, amelyek az egyre népszerűbbé váló elektronikus könyvek használatát könnyítik meg.
Az Adobe, mint a világ egyik legkiemelkedőbb szoftverfejlesztő cége is úgy látta, hogy az elektronikus könyv a jövőben egyre szélesebb körben elterjed majd. Ezért a már meglévő elektronikus könyvekkel kapcsolatos alkalmazásait továbbfejlesztette. Így születtek meg az Adobe Content Server 2.0 for eBooks és az Adobe Acrobat eBook Reader 2.0 nevű szoftverek. Ezeket a programokat mind az e-book forgalmazók, mind pedig az olvasók nagyon hatékonyan fel tudják majd használni.

Először essen pár szó az Adobe Content Server 2.0 szoftverről. Ezt az alkalmazást a cég elsősorban a kiadók, a terjesztők és a kiskereskedők számára fejlesztette ki. Rendkívül sok funkcióval és eszközzel rendelkezik, amelyek nagyon egyszerűen használhatók. Ez persze érthető is, hiszen az Adobe mindig nagyon fontos szempontnak tartja a felhasználóbarát működést. A cég szerint az Adobe Content Server 2.0-ba minden olyan eszközt beleépített, amely az e-book kiadáshoz és forgalmazáshoz szükséges. A PDF alapú elektronikus könyvek kezelésére alkalmas. Az Adobe Content Server 2.0 angol nyelvű változatban lesz elérhető.

Az Adobe ugyancsak ma bejelentett újdonsága az Acrobat eBook Reader 2.0. Természetesen ennél a szoftvernél is az egyik legfontosabb szempont a felhasználóbarát felület kialakítása volt. A könnyű kezelhetőség azonban nem ment a funkcionalitás rovására. A felhasználói felületről számos nagyon hasznos funkció elérhető. Így például lehetőség van keresésre a teljes szövegben. A program segítségével könyvjelzők is használhatók. Az olvasó megjegyzéseket és különböző jegyzeteket fűzhet a szöveghez, illetve egyes szövegrészeket kiemelhet. Az új szoftver egyik legfontosabb újdonsága a testre szabható könyvtár, amelynek segítségével az elektronikus könyvek tárolhatók és rendszerezhetők. Az utóbbi szerző, cím és téma szerint végezhető el. Az Acrobat eBook Reader 2.0 is a PDF formátumot támogatja, valamint egy beépített webböngészőt is tartalmaz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50