Siemens: új GPRS-termékek

Tóth Kristóf, 2001. március 24. 17:46
Az idei hannoveri CeBIT számítástechnikai szakkiállításon a tavaly év végi amerikai Comdex kiállításhoz hasonlóan nagy szerephez jutottak az olyan különböző kisméretű elektronikus eszközök, mint például a kéziszámítógépek vagy a mobiltelefonok. Ezekben a piaci szegmensekben még talán a korábban tapasztalhatónál is jobban felgyorsultak a történések, hiszen a Motorola, a Nokia és az Ericsson cégek után most a német Siemens is előállt az első saját fejlesztésű, GPRS technológiával is rendelkező újdonságával, ami azonban meglepő módon nem egy mobiltelefon, hanem egy sokfunkciós kéziszámítógép.
A világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártó cégeként nyilván tartott Siemens a mostani CeBIT-en debütált Siemens SX45-öt várhatóan az idei év nyarának végén dobja piacra.

A Siemens SX45 méreteit tekintve leginkább a Casio Cassiopeia nevet viselő termékéhez hasonlítható. A Siemens vadonatúj kéziszámítógépén a Microsoft Pocket PC 3.0-s változata tölti be az operációs rendszer szerepét. A készülékbe beágyazott GPRS technológiának köszönhetően a készülék segítségével az eddigieknél sokkal gyorsabban lehet majd a weben szörfözgetni vagy leveleket letölteni.

A Siemens SX45 színes érintőképernyővel van ellátva, így használata az ígéretek szerint egyszerű és gyors lesz. A készülékben 32 MB memória és egy Type II CompactFlash Card bővítőhely kapott helyet, melynek segítségével bármikor könnyedén növelhető a készülék memóriakapacitása, de ugyanennek a slotnak a segítségével akár hordozható videokamera vagy mp3-lejátszó is csatlakoztatható a kéziszámítógépre. A Siemens újdonságát elsősorban a sikeres üzletembereknek ajánlják a cég marketingesei, de ez a készülék árában is megmutatkozik. Bár a Siemens SX45 árát még nem véglegesítették, annyi bizonyosnak tűnik, hogy nem lesz drágább 1000 eurónál, vagyis körülbelül 266 ezer forintnál.

Természetesen a Siemens sem maradhat GPRS mobiltelefon nélkül, így a CeBIT-en bejelentették, hogy a cég első ilyen terméke, a Siemens S45-ös GPRS mobiltelefon várhatóan idén júliusban kerül a boltok polcaira. A müncheni cég képviselői annyit árultak el az új high-end mobiltelefonról, hogy lesz benne WAP 1.2 támogatás is, valamint, hogy a tervek szerint kizárólag ezüst- és zafírkék színekben pompáznak majd ezek az elsősorban üzletembereknek szánt telefonok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50