Nokia gondok az USA-ban

Kollár Csaba, 2001. április 5. 17:32
Kiderült a Nokia-telefonokról, hogy inkompatibilisek az amerikai CDMA hálózatokkal. Az amerikai mobiltelefon-tulajdonosok 10%-át érintheti a dolog.
A Nokia a 2100-as, az 5100-as, a 6100-as sorozataiban levő, nagyon népszerű szoftver hibáztatható az inkompatibilitási problémák miatt. A cég termékeit az amerikai fogyasztók nagyon kedvelik, ezért nem meglepő, hogy az USA telefonjainak 10%-át érinti a probléma a CDMA (code division multiple access) hálózatokon.

Nem minden amerikai operátor preferálja a CDMA-t. Ezidáig a Sprint PCS és a Verizon Wireless választotta a CDMA-t, az AT&T és több cég más nagysebességű megoldást kíván nyújtani ügyfeleinek. A probléma ugyanakkor annyira súlyos, hiszen a Sprint PCS és a Verizon még nem készültek fel a CDMA üzletre, és feltehetőleg új, nagysebességű, digitális telefonszolgáltatásokkal fognak megjelenni októberben.

A Nokia ígérete szerint ki fogja javítani a hibákat egy új szoftverrel, ami beszéd közben lesz tesztelve. A szoftver a közeljövőben már elérhetővé válik, és három héten belül már telepíthető az operátorok hálózatára. A két érintett operátor eltérően reagált a történtekre. A Verizion szóvivője Jim Gerace súlyosnak ítélte a problémát. A cég nagyon sok 5185-öt adott el. Habár a Sprint PCS könnyedén fogadta a Nokia hibáját, a háttérben ez nagyon megrendítette a cég image-ét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50