Motorola GPRS telefonok: nyáron már a hazai piacon is

Kovács Attila, 2001. június 11. 15:53
Június 11-én a budapesti Enternet Szalonban a sajtó munkatársainak mutatták be legújabb mobiltelefonos GPRS (General Packet Radio Services) alkalmazásait a Motorola szakemberei.
Mint ismeretes, a GPRS csomagkapcsolt vezeték nélküli kommunikációs szolgáltatás, amely gazdagítja a WAP-használat élményét, és nagyobb (akár 84 kbps) adatsebességet, vagyis olcsóbb számlákat és folyamatos kapcsolatot biztosít az internethez a mobilfelhasználók részére.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a legújabb Motorola GPRS készülékeket (V 66, Accompli) ez év július-augusztus hónapjaiban vezetik be a hazai piacon. Az Accompli az első Java alapú GPRS eszköz a világon, amelynek alkalmazásfejlesztésére 30 hazai cég is jelentkezett - közölték a tájékoztatón.

Két új WAP-játékot is bejelentett a Motorola: az egyik az ún. Virtuális Kutya játék, amely a kutyatartás rejtelmeibe vezeti be a játékost. A másik egy MiniGolf játék WAP-telefon változata.

Egy további újdonság a P7389e típusú új WAP-os készülék alkalmazása elektronikus kereskedelmi megoldások (m-commerce) támogatására. A kétkártyás mobiltelefon SIM kártya mellett ún. smart kártyát is alkalmaz. Az alkalmazás magyar változatát a Profi-Trade Kft. fejlesztette ki. A smart kártya lehet bankkártya is, de segítségével ún „pre-paid” előfizetéses szolgáltatások is elérhetők. A kártya a mobiltelefonról is feltölthető.

A Motorola szakemberei azt is megemlítették, hogy a cég és a Hewlett-Packard közötti együttműködést a GPRS mobiltelefonok és a notebook számítógépek integrált konfigurálására hozták létre, illetve tartják fenn.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50