A konverzióoptimalizálás során a weboldal finomhangolása kerül előtérbe

forrás: Prím Online, 2024. június 1. 22:55

Sokan nem is hinnék, de ha egy weboldalon egy vásárlásra ösztönző gomb rossz helyre kerül, akkor elképzelhető, hogy a vásárló azt nem veszi észre és kilép az oldalunkról anélkül, hogy bármit vásárolt volna. A konverzióoptimalizálás, azaz a Click Rate Option, tulajdonképpen a konverziós arányok optimalizálását jelenti.

Mi egyáltalán az a konverzió?

 

A Call to Action, azaz a cselekvésre való felhívás a weboldalak zömén megtalálható, hiszen biztosan mindenki találkozott már például a „most megrendelem” gombbal. Természetesen, ha egy tanulmány letöltéséről van szó, akkor valószínűleg a „most letöltöm” gombot fogjuk látni.

 

Teljesen mindegy, hogy mi szerepel ezeken a gombokon, hiszen a lényeg a cselekvésre ösztönzés. A tökéletes CTA szöveg megtalálásában azonban a toldi marketing segítségét is kérhetjük.

 

 

A konverzióoptimalizálás egy nagyon összetett dolog

 

A konverziós arány nagyon sok mindentől függhet, ilyen lehet az ár, a minőség, maga az iparág vagy a termék is. Egy magasabb áron értékesíthető termék esetében valószínű, hogy nagyon alacsony konverzióra számíthatunk és ez ellen nem is nagyon lehet védekezni. A legtöbb esetben még a profik sem vállalnak garanciát az optimalizálásra, de egy PPC kampányra már igen, hiszen az sokkal kiszámíthatóbb. A vállalkozások természetesen ezt nehezen tudják elfogadni, de a profik mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a konverziót növeljék.

 

Milyen feladatokból áll össze, azaz miben kell jónak lenni?

 

  • Weboldalkészítés

Manapság egyre többet hallani, hogy 2-3 óra alatt összeraknak például egy WordPress weboldalt, de az eredmény nem fog jönni. Itt nem csak a tartalom feltöltéséről van szó, hanem sokkal többről. Programozói tudás ehhez egyáltalán nem kell, de a háttérben lévő technikák helyes használatát ismerni kell.

 

  • Felhasználói élmény biztosítása

Mint már írtuk, nem elegendő összerakni egy oldalt és mindenféle ingyenes fotókkal feltölteni, hiszen itt fontos szerep jut a webdesignnak. Az UI és UX tudással rendelkező szakemberek pontosan tudni fogják, hogy miként legyen csalogató egy weboldal.

 

  • A weboldal analitikája

Sokan azt sem tudják, hogy miről beszélünk, pedig ez nagyon fontos. Az oldalakról muszáj információkat és adatokat kinyerni annak érdekében, hogy később azokat elemezhessük és így optimalizáljuk a weboldal egyes részeit.

 

  • Keresőoptimalizálás

A SEO nem egy fizetett hirdetést takar, mert a keresőoptimalizálás egy ennél sokkal összetettebb folyamat. Ezzel a lehetőséggel a kiadásokat csökkenthetjük, hiszen pontosan és célzottan lehet vele elérni azt, hogy a weboldal tényleg jó helyen szerepeljen a különféle kereső oldalakon.

 

Természetesen még nagyon sok olyan feladat van, amit el kell végezni, ha a konverzióoptimalizálás a cél. Amennyiben saját magunk is belátjuk, hogy nem nagyon értünk a legújabb technológiákhoz, akkor kérjünk fel szakembert a feladat elvégzésére!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között?

Sajnos gyakran keverik össze ezt a két szerszámgépet, pedig a technikai felépítésük és a felhasználási módjuk is erőteljesen eltér. Ha éppen új szerszámot akarunk vásárolni, egy komolyabb felújítást vagy építkezést tervezünk, jobb, ha először utánanézünk mi a különbség a két gépezet között.

2024. szeptember 1. 22:21

Mi kell a villanypásztor házilag történő telepítéséhez?

Ahhoz, hogy telepítsünk egy villanypásztort, nem kell feltétlenül szakembert felbérelnünk. Mivel technológiailag bonyolult rendszerről van szó, már az előkészületeknél is észnél kell azonban lennünk.

2024. szeptember 1. 22:17

Már a modern technika is a segítségünkre siet, ha kényeztetésről van szó!

Ha valamiért jó ebben a korban élni, az többek között a számtalan kényelmi megoldásnak köszönhető. Gondoljunk csak bele: háztartási gépek, informatikai és közlekedési eszközök egész seregét vonultatjuk fel, amitől kényelmesebb, egyszerűbb és élhetőbb lesz az életünk.


 

2024. szeptember 1. 22:14

Hasznos tippek az otthoni hajvágáshoz

Fontos számodra a jó megjelenés, de nincs időd folyamatosan borbélyhoz járni? Nagy eseményre készülsz, de már nincs szabad időpont a barberednél? Az alábbi trükkök segítségével akár otthon is meg tudod oldani a frizuraigazítást!

2024. szeptember 1. 22:05

Közmű átírás – online könnyebb

Nem gyakran fordul elő a legtöbb ember életében, viszont ettől függetlenül vannak helyzetek, amikor megkerülhetetlen: a közmű szolgáltatási szerződéseket bizonyos esetekben át kell íratni.

2024. szeptember 1. 21:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10