Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

forrás: Prím Online, 2024. július 1. 22:44

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

Fontos az Ön számára az, hogy modern, letisztult, mégis egyedi környezetet teremtsen az otthonában az árnyékolóval? Akkor érdemes néhány lakberendezési tippet is fontolóra venni! Ma, a smarteszközök korában már számos olyan szoftver elérhető akár ingyenesen is, amelyek segíthetnek abban, hogy még stílusosabb legyen a lakásunk. De ehhez először meg kell lenni az alapelképzeléseknek.

 

Például világviszonylatban is újdonságnak számít az Árnyékrendelő.hu által forgalmazott sávroló. De vajon illeszkedik-e a mi otthonunkhoz? Harmonizál-e a többi lakberendezési tárggyal? Elegendő sötétséget biztosít-e? Cikkünkben most ennek eldöntéséhez igyekszünk néhány tippet adni. Tartson velünk!

 

 

Mi is az a sávroló?

 

A beltéri árnyékolók között egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sávrolók. Ezek téglalap alakú, főként textilből gyártott termékek, amelyek világosabb és sötétebb csíkokból állnak. Dupla rétegük van, ennek eredményeként ha mozgatjuk, akkor változtatják a helyzetüket. Vagyis egyik a másik alatt vagy egymást fedve is elhelyezkedhet. Így még a fényviszonyokat is szabályozni lehet velük, ugyanis a világos fényáteresztő, a sötét pedig árnyékoló funkciót tölt be.

 

Színek és mintázat

 

Attól függően, hogy milyen színek uralkodnak a nappalinkban vagy az érintett helyiségben, többféle sávroló közül is választhatunk. Akár teljesen egyedi árnyékoló gyártatására is van lehetőség, nemcsak színvilágban, hanem méretben is.

 

Rögzítés és egyéb mechanikai tudnivalók

 

A sávrolót saját magunk is mozgathatjuk, de gyöngylánccal is működtethetjük. Sőt, ha igazi komfortra vágyunk, akkor létezik motoros kivitel táv-, illetve fali kapcsolóval.

 

Mivel az árnyékoló tokja alumínium, így a RAL színskála szerint lehet szinterezni. Ennek köszönhetően a textil színéhez leginkább illeszkedő verziót választhatjuk.

 

Annak eredményeként, hogy egy speciális konzollal működik, mennyezetre és oldalfalra is rögzíthető az érintett helyiség kialakításának, illetve az eszköz méretének megfelelően.

 

Ha teljes sötétséget szeretnénk teremteni beltérben, vagyis 100%-os árnyékolásra vágyunk, akkor nem a sávroló a legjobb választás. Vele inkább a beeresztendő fény mennyiségét tudjuk szabályozni, és dekorációs szerepet tölt be. Ha okosotthonunk van, akkor a többi intelligens eszközzel összhangba hozható a roló is. Így akár be is programozhatjuk a működését előre. A motoros verzió lehetőséget ad arra, hogy táv- vagy fali kapcsolóval irányítsuk az árnyékolást.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 18650-es Li-ion-akkumulátorok jellemzői és felhasználási területei

A Li-ion-technológiával rendelkező akkumulátorok napjainkban rendkívül elterjedtek, hiszen kompakt méretük ellenére is kimondottan nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

2024. augusztus 20. 22:01

Élvezd a kert nyugalmát zárt kerítés mögött!

Amikor a családi házunkat körbevevő kerítésről döntünk, mérlegelni kell, hogy fogjuk-e, milyen rendszerességgel és milyen célra használni a kertet, továbbá milyen környéken helyezkedik el, milyen szomszédokkal körülvéve.

2024. augusztus 1. 22:41

A láb védelme innovatív megoldásokkal

A munka közben bekövetkező balesetek száma világszerte folyamatosan növekszik, egyes becslések szerint évente mintegy 2,6 millió munkavállaló hal meg munkahelyen bekövetkezett szerencsétlenségben. A legtöbb baleset nem súlyos, de vannak igen komoly sérülésekkel vagy halállal járók is. 

2024. augusztus 1. 22:34

Beszéljünk a zsírmájról!

A máj, mint méregtelenítő szerv feladata a szervezetben lévő méreganyagok lebontása. A mérgek lerakódásában szerepet játszhat az alkholfogyasztás, cigarettázás, kávézás, rendszeres gyógyszerszedés, és az is, ha a stresszt nem tanultuk meg kezelni.

2024. augusztus 1. 22:20

Útmutató az ideális babafülbevaló kiválasztásához

A babafülbevaló kiválasztása különleges figyelmet igényel, hiszen a kisgyermekek érzékeny bőre és füle miatt fontos, hogy a megfelelő ékszer kerüljön a kosárba, főleg, ha online rendelésről van szó. Íme, néhány fontos tényező, amely segít a döntésben!

2024. augusztus 1. 22:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33