A láb védelme innovatív megoldásokkal

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 1. 22:34

A munka közben bekövetkező balesetek száma világszerte folyamatosan növekszik, egyes becslések szerint évente mintegy 2,6 millió munkavállaló hal meg munkahelyen bekövetkezett szerencsétlenségben. A legtöbb baleset nem súlyos, de vannak igen komoly sérülésekkel vagy halállal járók is. 

A láb védelme nagyon fontos

 
Nagyon sok baleset a megfelelő védőfelszerelés viselésével és a munkavédelmi szabályok betartásával elkerülhető lenne. A Revoo minőségi munkaruhagyártó és forgalmazó kínálatában olyan termékeket is találunk, melyek a láb védelmére hivatottak. 

 
A lábsérülésekhez vezető potenciális veszélyek közé tartoznak a leeső vagy guruló tárgyak, az összenyomó vagy áthatoló anyagok, a forró, maró vagy mérgező anyagok, az elektromos veszélyek vagy a csúszós felületek. 
 
A különböző lábbelik eltérő módon védenek, érdemes tehát a munkavédelmi cipő megvásárlása előtt megnézni a termék címkéjét, hogy mi ellen is nyújt védelmet az adott darab. Mint ahogy az élet sok-sok területén, a technológiai újítások már itt is megjelentek. Egyre-másra kerülnek piacra az újabb és újabb termékek, melyek egyre magasabb szintű oltalmat biztosítanak. 
 
A megfelelő cipő ismérvei
 
A lábvédelem a lábujjak, a bokák és a lábfejek védelmét jelenti a sérülésektől. A lábnak 26 csontja van a támasztáshoz és 38 ízülete a mozgáshoz – minden egyes lábfejben. Aztán itt vannak az erek, szalagok, izmok és idegek. Ebből is látszik, hogy a lábunk a test fontos része, melyet minden nap használunk. 
 
A lábsérülések a munkahelyeken jellemzően két fő okból következnek be. Az első kategóriákba tartoznak a szúrásokból, zúzódásokból és ficamokból eredő lábsérülések. Aztán itt vannak a megcsúszásból, botlásból és esésből eredő sérülések. 
 
A jó lábbelik belső oldalának egyenesnek kell lennie a saroktól a nagylábujj végéig, a cipőnek szilárdan meg kell fognia a sarkat. Ugyanakkor az elülső résznek lehetővé kell tennie a lábujjak szabad mozgását és alacsony, széles talpú sarokkal kell rendelkeznie. 
 
Az ütésálló talpbetétek vásárlásával sokat tehetünk a láb kényelméért, különösen akkor fontos ez, ha az illető sokat jár, vagy áll a kemény padlón. 
 
Széles választék télre, nyárra
 
Ma már nagyon sokféle modell közül választhatunk, nem kell feláldoznunk a divatot, az esztétikumot a funkcióért. A védőlábbelik között ugyanúgy vannak cipők, téli bakancsok, csizmák, mint szandálok vagy papucsok. Ha pedig plusz kényelmet szeretnénk, akkor kiegészítő talpbetétet is vásárolhatunk, a tartósságért cipőápolót, míg a biztonság fokozásáért csúszásmentesítő kiegészítőket is. 
 
Munkáltatóként és munkavállalóként is érdemes tisztában lenni, hogy milyen fizikai, esetleg vegyi veszélyek állnak fenn az adott munkahelyen, a kockázatok minimalizálása érdekében pedig érdemes beszerezni a lehető legjobb munkavédelmi termékeket. Ezek fejlődése töretlen, a technológiai újítások által egyre strapabíróbb, biztonságosabb termékek elérhetők a piacon. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között?

Sajnos gyakran keverik össze ezt a két szerszámgépet, pedig a technikai felépítésük és a felhasználási módjuk is erőteljesen eltér. Ha éppen új szerszámot akarunk vásárolni, egy komolyabb felújítást vagy építkezést tervezünk, jobb, ha először utánanézünk mi a különbség a két gépezet között.

2024. szeptember 1. 22:21

Mi kell a villanypásztor házilag történő telepítéséhez?

Ahhoz, hogy telepítsünk egy villanypásztort, nem kell feltétlenül szakembert felbérelnünk. Mivel technológiailag bonyolult rendszerről van szó, már az előkészületeknél is észnél kell azonban lennünk.

2024. szeptember 1. 22:17

Hasznos tippek az otthoni hajvágáshoz

Fontos számodra a jó megjelenés, de nincs időd folyamatosan borbélyhoz járni? Nagy eseményre készülsz, de már nincs szabad időpont a barberednél? Az alábbi trükkök segítségével akár otthon is meg tudod oldani a frizuraigazítást!

2024. szeptember 1. 22:05

A 18650-es Li-ion-akkumulátorok jellemzői és felhasználási területei

A Li-ion-technológiával rendelkező akkumulátorok napjainkban rendkívül elterjedtek, hiszen kompakt méretük ellenére is kimondottan nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

2024. augusztus 20. 22:01

Élvezd a kert nyugalmát zárt kerítés mögött!

Amikor a családi házunkat körbevevő kerítésről döntünk, mérlegelni kell, hogy fogjuk-e, milyen rendszerességgel és milyen célra használni a kertet, továbbá milyen környéken helyezkedik el, milyen szomszédokkal körülvéve.

2024. augusztus 1. 22:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27