Beszéljünk a zsírmájról!

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 1. 22:20

A máj, mint méregtelenítő szerv feladata a szervezetben lévő méreganyagok lebontása. A mérgek lerakódásában szerepet játszhat az alkholfogyasztás, cigarettázás, kávézás, rendszeres gyógyszerszedés, és az is, ha a stresszt nem tanultuk meg kezelni.

A zsírmáj kialakulhat azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, magas a koleszterinszintjük. A túlzott mértékű alkoholfogyasztás szintén vezethet ehhez a problémához. Vannak olyan gyógyszerek, melyek mellékhatásaként megjelenhet a zsírmáj. 

 

A Pranagarden® a zsírmáj elleni küzdelemben különböző termékekkel és információkkal áll rendelkezésünkre weboldalán.



 

Hogyan derülhet ki a zsírmáj?

 

Bár tünetet nem okoz minden esetben, de vannak jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy kialakult ez a betegség. Ilyenek például a teltségérzet, vagy a has jobb felső részén érzett fájdalom, az elhúzódó kimerültség és fáradtság, a gyengeség. Legtöbb esetben akkor derül fény a problémára, ha már kialakul a májzsugor. Ennek jele lehet az étvágytalanság, a hányinger, sárgás szem és bőr, hasüregi folyadék, ödéma a végtagoknál.

 

A probléma fennállásának megállapítása történhet fizikai vizsgálattal, amikor is meghatározza az orvos a máj méretét. A laboreredményben az emelkedett májenzimek szintje utalhat e rendellenesség jelenlétére. Az orvosi technológia fejlett képalkotó eljárásainak köszönhetően egy ultrahang, CT, MRI-vizsgálatnál a máj zsírtartalmára is fény derülhet.

 

A zsírmáj típusai: alkoholos és nem alkoholos. Míg előbbiért a túlzott alkoholfogyasztás, utóbbiért az elhízás, az inzulinrezisztencia lehet felelős. 

 

Mutatjuk a kezelés menetét

 

Mint a legtöbb egészségügyi probléma megjelenésénél, ebben az esetben is az életmódváltásra helyezendő a hangsúly. A testsúlycsökkentés elengedhetetlen, a rendszeres testmozgás és az egészséges étrend fontossága kiemelendő. A jóga és a meditáció alkalmazása a stresszcsökkentés miatt lehet hangsúlyos. 

 

Ájurvéda segítségével jelentős eredményeket érhetünk el, legfőképpen azért, mert személyre szabottan, állapotot, testtípust figyelembe véve történik a természetes módszerekkel való kezelés.

 

Étrendünkben helyezzünk hangsúlyt a friss gyümölcsökre és zöldségekre, a teljes kiőrlésű gabonákból készült termékekre, és a gyógynövények használatára. A túlzott zsír-, cukor- és sófogyasztást kerülni kell. A kurkuma, az amla (indiai egres), a neem és a guggul májtámogató hatásúak. A Panchakarma egy méregtelenítési terápia, ami megkönnyíti a méreganyagok májból való kiürítését. 

 

Amit ajánlott fogyasztani zsírmáj esetén

 

A gurmar (Gymnema sylvestre) növénynek a levele olyan savat tartalmaz, ami a cukor ízét elnyomja. Bizonyos kutatások eredménye azt mutatta, hogy ez a növény gátolja a zsír és a cukor felszívódását, ezáltal a vércukorszintet és a koleszterinszintet normalizálja. A klorofill a fotoszintézis elengedhetetlen résztvevője, a sejteket védi, így a máj támogatásában fontos szerepe lehet, hatékony a máj méretgelenítésében.

 

Amennyiben természetes megoldást keresel, válaszd a Pranagarden®-t, mert a gyógynövénykivonatok mellékhatásmentesen segítenek évezredek óta. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között?

Sajnos gyakran keverik össze ezt a két szerszámgépet, pedig a technikai felépítésük és a felhasználási módjuk is erőteljesen eltér. Ha éppen új szerszámot akarunk vásárolni, egy komolyabb felújítást vagy építkezést tervezünk, jobb, ha először utánanézünk mi a különbség a két gépezet között.

2024. szeptember 1. 22:21

Mi kell a villanypásztor házilag történő telepítéséhez?

Ahhoz, hogy telepítsünk egy villanypásztort, nem kell feltétlenül szakembert felbérelnünk. Mivel technológiailag bonyolult rendszerről van szó, már az előkészületeknél is észnél kell azonban lennünk.

2024. szeptember 1. 22:17

Hasznos tippek az otthoni hajvágáshoz

Fontos számodra a jó megjelenés, de nincs időd folyamatosan borbélyhoz járni? Nagy eseményre készülsz, de már nincs szabad időpont a barberednél? Az alábbi trükkök segítségével akár otthon is meg tudod oldani a frizuraigazítást!

2024. szeptember 1. 22:05

A 18650-es Li-ion-akkumulátorok jellemzői és felhasználási területei

A Li-ion-technológiával rendelkező akkumulátorok napjainkban rendkívül elterjedtek, hiszen kompakt méretük ellenére is kimondottan nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

2024. augusztus 20. 22:01

Élvezd a kert nyugalmát zárt kerítés mögött!

Amikor a családi házunkat körbevevő kerítésről döntünk, mérlegelni kell, hogy fogjuk-e, milyen rendszerességgel és milyen célra használni a kertet, továbbá milyen környéken helyezkedik el, milyen szomszédokkal körülvéve.

2024. augusztus 1. 22:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27