A Creative is csatlakozik a Media2Go csoporthoz

Tóth Kristóf, 2003. március 13. 22:30
A szoftveróriás Microsoft csütörtöki bejelentése szerint a Creative Technologies is csatlakozott azon társaságokhoz, amelyek támogatják a Media2Go mobil videólejátszó-platformot.
A Creative Technologies olyan cégek után csatlakozik a Microsoft által vezetett csoporthoz, mint az iRiver, a Samsung, a Sanyo és a ViewSonic. A multimédiás eszközök terén jelentős népszerűségnek örvendő megoldásokat gyártó cég csatlakozása az elemzők szerint azonban az eddigi legnagyobb siker a szoftveróriás számára a területen.

"A Creative az elmúlt években nagyszerű termékekké formálta a hasonló hordozható technológiákat" - mondta Stephen Baker, az NPD Techworld piackutató cég elemzője. "Mindig kitűnő designnal párosítják megoldásaikat, amelyek - elsősorban a grafika és audió területén - technikailag is igen kifinomultak."

Brian Riseland, a Microsoft beágyazott rendszerekkel és elektronikai készülékekkel foglalkozó termékmenedzsere szintén óriási sikernek ítéli a Creative csatlakozását. "Nagyon izgatottak vagyunk, mivel a Creative a merevlemez-alapú hordozható audiólejátszók vezető gyártója. A karácsonyi vásárlószezonra már ki fogják adni Media2Go-alapú hordozható videólejátszójukat."

Mint Baker azonban hozzátette, a Creative jelenleg csak az ötödik helyet foglalja el a hordozható digitális audiólejátszók piacán, mivel a társaság elsősorban a csúcskategóriás megoldásokra összpontosít.

A Media2Go platform a Windows CE.Net következő, McKendric kódnevű változatára fog épülni. A Media2Go-alapú hordozható videólejátszók merevlemezt, valamint a készülékek méretéhez mérten nagyméretű színes LCD kijelzőt fognak tartalmazni, és számos digitális videó, illetve audióformátum lejátszására alkalmasak lesznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50