Amerikai elismerés magyar szoftvernek

forrás Prim Online, 2003. június 11. 22:39
[smallimage 1 left] Egyetlen magyar jelöltként bejutott a négy legjobb közé a Mimóza Kommunikációs Kft. által fejlesztett Shaker online prezentáció-készítő szoftver a világ legrangosabb Flash-technológiai seregszemléjén, a New York-i Flashforward Film Festivalon.
A független flashdesignerekből és programozókból álló zsűri szavazatai alapján a Shaker a Technical Merit (kiváló technológiai teljesítmény) kategóriában jutott a döntőbe. A Flashforwardot negyedik éve rendezik meg azzal a céllal, hogy bemutassák és elismerésben részesítsék a világhálón elérhető legjobb flashfejlesztéseket.

A Shaker flash alapú prezentációkészítő-szoftver az idei párizsi Comdex kiállításon mutatkozott be. A flash alapú termék fejlesztésekor a Mimóza szakemberei abból a felismerésből indultak ki, hogy piaci igény van olyan egyszerűen használható prezentációkészítő alkalmazásra, amellyel látványos, egyedi, a céges arculatot egységesen hordozó prezentációk készíthetők. A látványos megjelenítés érdekében az internetes tartalomszolgáltatást forradalmasító flashtechnológiára esett a választás. A Shaker lehetőséget ad arra, hogy egy átlagos felhasználó is professzionális és kreatív animációkkal színesített prezentációkat készíthessen, emellett a termék szerkesztői sablonokra alapuló működésével biztosítja a céges arculat mindenkori konzisztens megjelenését. Online elérhetőségének köszönhetően a Shakerrel készített prezentációk bármikor, bárhonnan elérhetők, a termék használatához csak egy böngészőre és internetkapcsolatra van szükség.

A Shaker fejlesztése nem állt meg a prezentációszerkesztő funkció elkészítésénél, a szoftver online keretrendszere a munka, különösen a csapatmunka minden fázisát támogatja. Fájlmegosztás, fórum, üzenőfal, online és offline előadási lehetőség segíti a prezentáció készítőit, előadóit és a döntéshozókat az együttműködésben. Alapkoncepció volt a szoftver fejlesztésekor az egyszerűség: a Shakerben minden szerkesztőfunkció egyetlen kattintással elérhető, használatát - a felhasználói tesztek alapján - bárki 90 perc alatt könnyedén elsajátítja.

A Flashforward Festival célja négy éve változatlan, bemutatni a leginnovatívabb technikai megoldásokat, mind a programozás, mind a design, mind a fejlesztés terén. A nevezés egyetlen feltétele: ezen technikai fejlesztésekhez részben vagy egészben a Macromedia SWF fájlformátumot kell használni. A Flashforward Festival minden évben olyan újdonságok bemutatására vállalkozik, amelyek technológiai és fejlesztési szempontból a jövőbe mutatnak. A versenyen a közönség is leadhatja szavazatait a http://www.flashforward2003.com/nyc/ címen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50