Az EU harcol a spam ellen

Tóth Kristóf, 2003. július 15. 23:07
Az Európai Bizottság szerint összehangolt, nemzetközi erőfeszítés szükséges a kéretlen, reklámcélú e-mailek megfékezéséhez.
Az Európai Bizottság keddi közleménye szerint globális erőfeszítésre van szükség a számítógépes rendszereket egyre inkább leterhelő kéretlen reklám e-mailek, vagyis spam-ek visszaszorításához.

Az Európai Unió törvényhozó szerve ennek megfelelően új szabályozást szeretne kialakítani a spam-ekkel kapcsolatban az idei év októberétől. Az Európai Bizottság a szükséges lépéseket az Egyesült Államokkal összehangoltan kívánja kidolgozni illetve végrehajtani, és azt szeretné, ha az OECD (Organization for Economic Cooperation and Development - Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) is szerepet vállalna.

"A spam mindannyiunk számára komoly problémává vált, mivel a jelenség rendkívül bosszantó. Jelentős időbe telhet, mire az ember kiszűri, melyek azok az e-mailek, amelyek fontosak számára" - mondta Erkki Liikanen, az Európai Bizottság informatikai és telekommunikációs biztosa.

Liikanen szerint az elküldött e-mailek 48 százaléka spam, amely éves szinten mintegy 2,8 milliárd dollár kárt okoz a társaságoknak a kieső termelékenységen keresztül. A legtöbb kéretlen e-mailel különféle termékeket, mint például pénzügyi szolgáltatásokat próbálnak eladni küldőik, de igen gyakori a pornográf spam, és az internetes csalás is.

Liikanen arra ösztönözte az EU tagországokat, fogadják el azt az új törvényt, amely októberben lép életbe, és jelentős szigorításokat vezet be a kéretlen e-mailek küldésével kapcsolatban. "A tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a spam-ek csak a címzett egyértelmű beleegyezésével legyenek elküldhetők. Szintén fontos, hogy azokat, akik megszegik ezen szabályokat, felelősségre vonják cselekedetükért" - mondta Liikanen.

"A második fő cél az országok közötti összehangolt munka, a hatékony együttműködés biztosítása lesz, amelyben az olyan nemzetközi szervezetek, mint az OECD jelentős szerepet kaphatnak."
Kulcsszavak: spam EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59