Leadási határidő az InfoPark Alapítványnál

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 28. 09:24
Nagy érdeklődés kísérte az InfoPark Alapítvány "Ötlettől a megvalósításig" című pályázati felhívását.
Az InfoPark Alapítványt azzal a céllal alapította az InfoPark Rt., hogy a lágymányosi Informatikai és Technológiai Innovációs Park megvalósulási céljait figyelembe véve, kiemelten a társadalom és a gazdaság fejlődését elősegítő, a tudomány és a gazdaság közötti kapcsolatrendszer elősegítését szolgáló alkalmazott kutatás-fejlesztési tevékenységet, illetve a K+F tevékenység hasznosítását támogassa. Az alapítói célok megvalósítását a német IVG Immobilien AG 1 millió márkás adománya tette lehetővé.

Az InfoPark Alapítvány első pályázati felhívása 2003. május 15-én jelent meg az informatikai és kapcsolódó kutatási-fejlesztési tevékenység támogatására. A legjobb ötletek megvalósítását az alapítvány összesen 40 millió forint támogatásban részesíti.

2003. július 15-ig adhattak le pályázatot elsősorban az egyetemek kutatócsoportjai, tudományos és oktatási munkát végző alkalmazottai, a tudományos képzésben résztvevő hallgatói, valamint az Informatikai és Technológiai Innovációs Parkba betelepülő, kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó kis-és középvállalatok. A megadott határidőig 26 kutatócsoport és kisvállalkozás küldte be 5 témakörben összesen 28 pályázatát. A pályázatokban igényelt támogatási összeg meghaladta a 180 millió forintot.

A pályázatokat első körben két főből álló bizottság bírálja el, amely augusztus 20-ig kiválasztja a legjobb 12 pályaművet. A második bírálati kör után hozza meg döntését 2003. szeptember 30-án az InfoPark Alapítvány kuratóriuma, hogy melyek azok a pályázatok, amelyeket támogatásában részesíti.

További információ: Antoni Györgyi 30 9 647 277

Forrás: OTS-Cégvonal

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50