Novell: bővülő lehetőségek a nyílt platformokra épülő informatika területén

forrás Prim Online, 2003. szeptember 10. 16:11
A Novell az évente megrendezett BrainShare Europe konferencia keretében új megoldások sorát mutatta be, melyek segítségével az ügyfelek és partnerek kihasználhatják a nyílt platformokra épülő számítástechnika előnyeit, új módszereket kínálva a szervezetek számára az üzleti folyamatok többplatformos, így például Linux környezetben történő felépítéséhez, bevezetéséhez, biztonságossá tételéhez és kezeléséhez.
A Linux iránti elkötelezettségét megerősítve a Novell elérhetővé tette bétatesztelésre a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatáscsomagot, egy fájl-, nyomtató-, üzenetkezelő, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat tartalmazó integrált csomagot, mely a Linux platformra készült. A Novell bejelentette a Novell Nterprise Branch Office 2 béta verziójának elérhetőségét is, mely egy több platformmal is kompatibilis szoftvereszköz a telephelyek és fiókirodák teljes körű hálózati szolgáltatásokkal történő biztonságos és olcsó, helyi informatikus csapat nélküli ellátásához. A Novell új megoldásokat jelentetett meg a biztonságos webes szolgáltatások területén is, kezdve a Novell exteNd 5 teljes J2EE fejlesztő- és futtatórendszer hamarosan megjelenő béta verziójával, mely a meglévő üzleti folyamatokat gyorsan és biztonságosan változtatja webes szolgáltatásokká. A Novell SecureLogin 3.5, egy frissített személyazonosság-kezelési megoldás, mely az egypontos bejelentkezés megvalósítását teszi lehetővé több platformon és a weben, így az ügyfelek számára új lehetőségeket kínál a biztonság növelésére és a szerteágazó hálózatok kezelésére.

A Novell körvonalazta azt a döntését is, hogy független hardver- és szoftverfejlesztő partnerei is részt vehetnek a PartnerNet programban, akik így kapcsolódhatnak a Novell értékesítő, integrátor és képzési partnereiből álló rendszerhez, és hatékonyabban támogathatják a Novell széles körű partnerrendszerét. A platformok és fejlesztő környezetek szabvány alapú megközelítése és a Novell erős jelenléte a nyílt forráskód közösségben a Ximian nemrégiben történt felvásárlásával egyre vonzóbbá teszi a céget a fejlesztők számára.

  • A 13. alkalommal megrendezett BrainShare Europe esemény mintegy 1200 résztvevőt vonz a Novell legnagyobb vásárlói és partnerei köréből, Európa, Közel-kelet és Afrika területéről.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38