SuSE Linux Standard Server 8: vállalatok igényeire optimalizált szervermegoldás

forrás Prim Online, 2003. november 19. 19:45
A SuSE Linux magyarországi irodája 2003. november 18-án tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a SuSE Linux szervercsaládjának legújabb tagja, a SuSE Linux Standard Server 8 magyarországi megjelenését.
A SuSE Linux Standard Server 8 operációs rendszert elsősorban a kis- és közepes vállalkozások igényeire fejlesztették ki. A 32 bites, x86 családba tartozó Intel és AMD processzorokon futtatható SuSE Linux Standard Server 8 támogatja a két processzoros rendszereket, és széles körű megoldásokat nyújt az internetkapcsolati, e-mail, fájlkezelési és nyomtatási szolgáltatásokhoz. A grafikus segítségnyújtó és beállító modulok a Linux kezdő felhasználóinak és a kis- és közepes vállalkozások rendszeradminisztrátor munkatársainak is egyszerűvé teszik a Windows tartománykezelőként, Windows környezetű fájl- és nyomtatószerverként, internetátjáróként, e-mail, DNS vagy DHCP szerverként történő beállítást. A szerver telepítése és adminisztrációja teljesen magyar nyelven történhet.

A grafikus felhasználói felület és a beállító modulok segítségével a SuSE Linux Standard Server kényelmesen és telepíthető a számítógépre. A telepítéshez elegendő csupán a hálózati cím, az internetszolgáltató adatainak, valamint a vállalat nevének a megadása. A SuSE Linux Standard Server 8 webalapú teljes körű távoli adminisztrációs lehetőséget, valamint VPN (Virtual Private Network, virtuális magánhálózat) alapú biztonságos kommunikációt nyújt a rendszergazdáknak és a felhasználóknak. A SuSE Linux Standard Server 8 a felhasználói adatokat egy szabványos központi adatbázisban tárolja (LDAP). A vállalkozásoknak jelentős adatbiztonságot nyújt, hogy a jogosultságok részletes adminisztrációja hozzáférési jogosultságlisták (ACL, Access Control List) használatával történik. A SuSE Linux Standard Server 8 lehetővé teszi az ACL-ek távoli kapcsolaton keresztül történő gyors és egyszerű karbantartását, változtatását.

A kis- és középvállalatok hálózataiba kapcsolt klienseket szintén gyorsan és egyszerűen lehet hozzákapcsolni a SuSE Linux Standard Server 8-hoz. A hálózati IP címeket grafikus kezelőfelületen keresztül lehet konfigurálni, DHCP segítségével. A Windows-klienseknél a tartományhoz történő hozzáférés és tartomány erőforrásainak elérése automatikusan történik.

A november közepétől elérhető SuSE Linux Standard Server 8 szerver megoldást a SuSE Linux magyarországi disztribútorainál és viszonteladóinál lehet megvásárolni. A termék 119 900 Ft-os ára tartalmazza a szoftvercsomagot, a dokumentációt, a 30 napos telepítési terméktámogatást, valamint a SuSE Linux szoftverkarbantartási programjában (maintenance) való 12 hónapos részvételt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38