Több mint 2 millió osztrák használja az online banki szolgáltatásokat

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 22. 09:06
A 8,14 milliós Ausztriában már több mint 2 millióan élnek az online banki szolgáltatások lehetőségével.
A hétfőn Bécsben ismertetett legfrissebb összesítés szerint a Raiffeisen bank ausztriai ügyfelei közül 610 ezren, az Erste Banknál 580 ezren, a Bank Austria Creditanstaltnál 450 ezren, míg a BAWAG/PSK/Easybanknál 280 ezren intézik bankügyeiket számítógépes kapcsolat segítségével. Az összesítés szerint 1,6 millió osztrák rendszeresen az internetes kapcsolaton keresztül intézi banki ügyeit. Tavaly mintegy 200 ezerrel növekedett Ausztriában a banki szolgáltatásokat igénybe vevők száma.

A bankok által szolgáltatott adatok szerint az osztrák online-ügyfelek a leggyakrabban számlájuk egyenlegének a lekérdezése végett létesítenek internetes kapcsolatot a számlakezelő bankjukkal, illetve átutalásokat intéznek. Viszonylag még kevesen - főképpen a magánszemélyek közül - veszik igénybe az internetes kapcsolatot értékpapírügyletek lebonyolítására.

Az osztrák bankok az internetes szolgáltatásokért átalánydíjat számítanak fel, a pénzintézetek szempontjából az internetes szolgáltatásokat igénybe vevők a jő ügyfél kategóriájába tartoznak, mert kiszolgálásuk költsége csak a tizede a bakfiókot felkereső ügyféllel kapcsolatos költségeknek.

A bankok tapasztalatai szerint az osztrákok több mint fele azonban ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra is személyesen intézze bankügyeit a számlakezelő fióknál. Különösen a tanácsadásnál tekintik elengedhetetlennek, hogy személyesen keressék fel a bankfiókjukat.

Kulcsszavak: bankszolg bank

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50