IVSZ Gyurós Tibor Díj 2005

forrás Prim Online, 2005. május 10. 14:54
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 1997 óta minden évben kitünteti azokat az informatikai menedzsereket, akik az elmúlt évben végzett szakmai tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a hazai informatika fejlődéséhez.
A hagyományoknak megfelelően idén is két kategóriában – „Az Év Informatikai Cégvezetője”, valamint „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója” – jelölhetők szakemberek a megtisztelő címre. A díjat ünnepélyes keretek között Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Kovács Kálmán informatikai- és hírközlési miniszter nyújtja át a nyerteseknek 2005. május 26-án 19.00 órakor a budavári Hilton Hotelben.

A díjazottak kiválasztásának menete idén is a már jól bevált módon történik. A pályázati felhívást az IVSZ eljuttatta az informatikához kapcsolódó intézmények, minisztériumok, valamint a sajtó képviselőihez, akik ez alapján tehetik meg javaslataikat 2005. május 12-ig.

A kitüntetetteket a - független tagokból álló, IVSZ elnökség által felkért - Bíráló Bizottság választja ki. Az értékelés munkájában idén olyan prominens személyiségek vesznek részt, mint Boda Miklós, a Nemzeti Kutatási és technológiai Hivatal elnöke, Mosonyi György a MOL Rt. vezérigazgatója, Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter, Kovács Kálmán informatikai- és hírközlési miniszter, Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke, Kroó Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, Lakatos Mária a Számítástechnika hetilap stratégiai tervezője, Martin József Péter a Figyelő hetilap főszerkesztője, Sági Gyöngyi, a Világgazdaság rovatszerkesztője, Szabadkai Andrea, Gyurós Tibor özvegye, Sziebig Andrea az IT_Business hetilap főszerkesztője, valamint Vértes János, a Prím-online elnöke.

A nyertesek az IVSZ vándordíját, egy karmesterpálcát vehetnek át, amely a kiváló vezetői kvalitásokat szimbolizálja.
Kulcsszavak: manager díj IVSZ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50