IBM SOA: szolgáltatás-orientált WebSphere alkalmazások

Kovács Attila, 2005. szeptember 21. 14:27
Kerekasztal-beszélgetést rendezett ma a sajtó képviselőinek a Websphere szoftver-portfolió részeként bevezetni szándékozott szolgáltatás-orientált szoftver alkalmazásairól (SOA = szolgáltatás orientált architektúra) az IBM Magyarországi Kft.
A rendezvény előadói Rehus Péter, az IBM Magyarország szoftver üzletág igazgatója, és Géczy Viktor, a cég Websphere szakértője hangsúlyozták, hogy egy vállalatnál az informatikai rendszerekben és alkalmazásokban sokszor óriási mennyiségű kiaknázatlan kincs található. Ezeknek a különböző forrásokból, különböző adatbázisokban, különböző formátumban található információtöredékek feldolgozása, összefüggéseinek elemzése komoly üzleti előnyt nyújthat, csakúgy, mint a vállalati egységek elkülönült rendszereinek összekapcsolása. Folyamatokat lehet egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni, meg lehet előzni, hogy ugyanazt a feladatot többször végezzék el, s ki lehet szűrni lényeges piaci változásokra utaló jeleket. Mindennek alapja szolgáltatás-orientált architektúra alkalmazása. Erre a piacra az IBM most vezeti be világszerte legújabb megoldás modelljét, amely a 15 milliárdos forgalmú szoftver üzletág egyik leggyorsabban növekvő részét képezi, és amely „egyben az eddigi WebSphere-bejelentések közül a legnagyobb horderejűnek számít” - mondta Rehus.

A WebSphere szoftver portfólió részeként bemutatott, a vállalatok üzleti folyamatait menedzselő IBM SOA megoldás modell mellett a következő kapcsolódó bejelentéseket is tette:

- IBM SOA Alap, amely a nyílt SOA megoldásokat, legjobban bevált módszereket (best practices), gyűjti és rendszerezi és segít a SOA használatában,
- IBM SOA Foundation Model,
- WebSphere Integration Developer eszközprogramcsomag SOA alapú vállalati üzleti folyamatok felépítésére és üzembe helyezésére,
- WebSphere Enterprise Servie Bus (ESB), amely az ügyfeleket segíti a SOA-k üzembe helyezésében,
- Webphere Process Server, amely nyílt szabványokon nyugvó, SOA-t üzembe helyező szoftver, az üzleti folyamatok integrációjának egyszerűsítésében segít,
- a WebSphere Business Monitor csomag továbbfejlesztett változata, amely elősegíti az üzleti folyamatok hatékonyságát, illetve a legfontosabb teljesítmény indikátorok monitorozását.

További információ: www.ibm.com/websphere
Kulcsszavak: IBM-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27