Átalakul az emberi erőforrás-menedzsment képzés a BGF-n

Stratégiai megállapodást kötött a NEXON és a Budapesti Gazdasági Főiskola

forrás Prim Online, 2005. november 28. 11:04
Jelentős mértékben megújul és átalakul az emberi erőforrás-menedzsment képzés a Budapesti Gazdasági Főiskolán annak az átfogó stratégiai szövetségnek köszönhetően, amit az iskola a humáninformatikai piac vezető szolgáltatójával, a NEXON-al kötött. A hosszú távú együttműködés eredményeként a hallgatók korszerű ismereteket szerezhetnek a humáninformatikai rendszerekről, így jelentősen növelhetik későbbi elhelyezkedésük esélyeit is.
Az emberierőforrás-menedzsment képzés teljes körű – elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó - támogatására, az összes hallgató karrier- és elhelyezkedési esélyeinek fokozására, valamint szakmai kutatásokra, fejlesztésekre és publikációk készítésére egyaránt vonatkozik a NEXON és a Budapesti Gazdasági Főiskola napokban aláírt együttműködési megállapodása.

A stratégiai együttműködés eredményeként a jövőben a BGF-en belül a NEXON támogatásával „Humán Labor” jön létre, ahol a kompetencia-menedzsment tárgy keretein belül a humáninformatikai rendszerek gyakorlati megismerésére nyílik lehetőség. Az oktatáshoz a NEXON előadót is biztosít, ezen kívül a közös munka kiterjed egy Kompetencia-menedzsment című, 2006-ra előirányzott kiadvány elkészítésére is. A NEXON ugyancsak támogatja a főiskola oktatóinak humánerőforrás-menedzsmenttel kapcsolatos tudományos tevékenységét, illetve szakmai gyakorlati képzőhelyeket is biztosít a hallgatók számára. A megállapodás további fontos eleme, hogy NEXON a BGF felé nyújtott humáninformatikai szolgáltatások körét bővíti, ami elősegíti, hogy a főiskolai hallgatók megszerezzék a munkaerő-piaci kapcsolattartáshoz, elhelyezkedéshez és a sikeres karrierépítéshez szükséges kompetenciákat.

„Szem előtt tartjuk hallgatóink karrier- és elhelyezkedési esélyeinek javítását, így az ország legnagyobb szakfőiskolájaként küldetésünknek tekintjük, hogy hazai és külföldi partnereink bevonásával erőforrásokat koncentráljunk a főiskolai képzés munkaerő-piaci igényekhez történő illesztésére. A NEXON-nal kötött megállapodás is ezt a stratégiai célt szolgálja.” -
nyilatkozta a megállapodással kapcsolatban Dr. Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy részt vállalhatunk a Főiskola stratégiai céljainak megvalósításában. A NEXON az együttműködés keretében biztosítja, hogy a hallgatók a gyakorlatban is megismerjék az emberi erőforrás-menedzsmentben használatos legkorszerűbb informatikai megoldásokat – többek között a napokban bemutatott új toborzási, kiválasztási szoftverünket, a nexONJob-ot –, és kellő szintű jártasságra tegyenek szert azok használatában.” – mondta Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50