Alerant: alkalmazásintegrációs megoldás a T-Mobile Magyarországnál

forrás Prim Online, 2006. január 10. 09:06
Befejeződött a T-Mobile Magyarországnál annak az átfogó alkalmazásnak a kialakítása, mely a mobilszolgáltató egyik  alapvető fontosságú  folyamatát, a SIM kártya kezelést egységesítette. A T-Mobile teljes működésére kiható rendszert az Alerant Rt. a T-Systems közreműködésével rekordidő alatt építette ki. Az utóbbi két évben – a K.A.P. pontgyűjtő-rendszer továbbfejlesztése mellett - az Alerant most másodszor vett részt a T-Mobile teljes informatikai infrastruktúráját érintő fejlesztésben.
A projekt célja egy olyan központi rendszer létrehozása volt, mely adatokat szolgáltat a T-Mobile SIM kártyákról, kezeli az azokkal kapcsolatos folyamatokat, és integrálódik más, kapcsolódó rendszerekhez. A SIM kártyákról számos információt kell nyilvántartani, többek között, hogy előfizetéses vagy Domino kártyákról van-e szó. Több munkafolyamat is kapcsolódik hozzájuk, például a kártya rendelések kezelése, beérkeztetés, leosztás, csere, deaktiválás. A SIM kártya kezelésnek központi szerepe van a mobilszolgáltatók folyamataiban, így több más megoldáshoz kell kapcsolódnia, mint például az előfizetéses és feltöltőkártyás ügyfeleket, a raktárakat, számregisztrálást kezelő alkalmazások. Ennek megfelelően a SIM kártya rendszer kialakítása nemcsak alkalmazásfejlesztési, hanem jelentős alkalmazásintegrációs munkát is igényelt.

A SIM kártya alkalmazás szerver és kliens oldali komponense is a T-Mobile BEA WebLogic alapú infrastruktúráján fut. A WebLogic alapinfrastruktúra klaszteres konfigurációja biztosítja az alkalmazás magas rendelkezésre állását, illetve a fail-over megvalósítást.

A rendszer rendkívül rövid határidővel készült el. A júniusi kezdés után a kész alkalmazást október első felében vehették birtokba a felhasználók. Az összetett funkcionalitás és bonyolult rendszerkapcsolatok ellenére zökkenőmentes volt az indulás. A sikerhez hozzájárult a T-Mobile alapos tesztelési és kibocsátási eljárása is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50