Nexon: Kétmilliárdon túl, fejlesztések előtt

Ocskay Szilárd szerint a jövőt megalapozó belső fejlesztések éve lesz 2006

forrás Prim Online, 2006. február 8. 13:25
A humáninformatikai piacot vezető NEXON árbevétele tavaly 24%-al növekedett, így túllépte a kétmilliárd forintot. A piac folyamatos konszolidációja miatt elképzelhető, hogy a növekedés finanszírozására a vállalat idén külső forrásokat von be.
Mozgalmas évet zárt 2005-ben a NEXON. A vállalat a GriffSoft Rt.-vel megkötött együttműködés keretében a bérügyviteli üzletág átvétele, új toborzás-kiválasztási szoftverének bemutatása és a Budapesti Gazdasági Főiskolával kialakított stratégiai együttműködés létrehozása mellett mintegy 300 új szerződést kötött, így ügyfeleinek számát 2 500 fölé, bevételét pedig 2 027 millió forintra növelte.

A DaimlerChrysler, a Deutsche Lufthansa, az ERDÉRT Rt., a Fornetti Kft., a Kodolányi János Főiskola és Magyar Iparművészeti Egyetem megszerzése mellett az elért eredmény jelentős részben az outsourcing üzletág növekedésének köszönhető, mely 54%-os bővülésével tavaly is a NEXON legdinamikusabban fejlődő üzletága lett. A NEXON teljes bevételének 40%-át elérő nexONSOURCE legnagyobb sikere a cég győri irodájához kapcsolódik, mely tavaly kezdte meg a NOKIA és a Philips kihelyezett bérszámfejtését.

Konszolidálódó piacon


A vállalat kulcstevékenységének számító bérügyvitel esetében még a multinacionális cégek – többek között a NEXON partnerének számító Microsoft és Oracle – is sokszor a hazai fejlesztésű bérmodulokra szavaznak, mivel a terület által igényelt speciális jogi, bérszámfejtési és informatikai szakértelem megteremtése mellett a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódóan sűrűn kell frissíteni a termékeket is.

A folyamatos fejlesztési kényszer a bérügyviteli piacot konszolidálja, így csak a tőkeerős vállalkozások tudnak lépést tartani a változásokkal. „Tavaly ősz óta rekord mennyiségű jogszabályváltozásra került sor, így az idei adótörvények követése vízválasztó lehet a bérügyviteli szoftvereket fejlesztő cégek körében. Ezen kívül növekednek a magyar vállalatok adminisztrációs terhei is, ami feltehetően a bérügyviteli outsourcing további erősödéséhez vezet.” – értékeli a trendeket Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója.

Növekedés külső forrásból?


Ocskay Szilárd kiemelte, hogy a 2006-os évben az eddigi növekedési ütem megtartása mellett a jövőt megalapozó belső fejlesztésekre koncentrálnak. Mivel a dinamikus növekedés eredményeképpen közel kétszázra nőtt a vállalat munkatársainak száma, ezért az idei év tervei között szerepel egy új budapesti szolgáltató központ felépítése. Ocskay elmondta, hogy bár a NEXON fennállásának tizenhét esztendeje alatt a vállalat eddig még minden fejlesztését belső forrásból finanszírozta, a tervezett fejlesztések nagysága és az esetleges további felvásárlások erőforrás igénye miatt fontolóra veszi cégének tőzsdei bevezetését is, amit az elmúlt évek folyamatos fejlődése és a cég biztos pénzügyi alapja lehetővé tesz.

NEXON mérföldkövek 2005-ben


2005. január – A NEXON megkezdi új Windows alapú bérügyviteli programjának, a nexONBÉR-nek bevezetését. A vállalat megállapodik a Microsofttal, melynek értelmében a nexONBÉR-t speciális kedvezménnyel kínálja a Microsoft Axapta és Navision vállalatirányítási rendszerekhez.

2005. április – Akkreditált felnőttképzési intézménnyé válik a nexONEDU, a NEXON 2004-ben létrehozott oktatási központja. Az üzletág első teljes évét 50 milliós bevétellel zárja.

2005. április - A GriffSoft Informatikai Rt.-vel megkötött együttműködés keretében a NEXON átveszi a GriffSoft bérügyviteli üzletágát.
 
2005. május – A NEXON – az elmúlt évhez hasonlóan - 1 millió forinttal támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A vállalat üzleti eredményének két százalékát karitatív célokra fordítva ezen kívül kiemelten támogatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását és a helyi közösségek sportolási és kulturális tevékenységét, valamint a felsőoktatási intézményeket.

2005. június – A NEXON budapesti székházában vendégül látja Simon Brown-t, a Microsoft európai, közel-keleti, valamint afrikai régió Fejlesztési platform üzletágának igazgatóját, aki felkéri a vállalatot, hogy vegyen részt a Microsoft technológiákat az elsők közt alkalmazó cégeknek indított speciális programban.

2005. november – A NEXON bemutatja új toborzási-kiválasztási szoftverét. A nexONHR humánerőforrás-gazdálkodás rendszerrel integrált, de önállóan is kapható nexONJob a kiválasztási folyamat nyomon követését beépített automatizmusokkal, csoportos pályázatkezelési funkciókkal támogatja, így jelentősen megkönnyíti a toborzási és kiválasztási feladatok ellátását.

2005. november – A NEXON a Microsoft Magyarországgal folytatott szoros együttműködés gyümölcseként még piaci megjelenése előtt vezette be Magyarországon a Microsoft SQL Server 2005-öt. A Microsoft hivatalos hazai termékbejelentő konferenciájának nyitóelőadásán Ocskay Szilárd vendégelőadóként Vityi Péterrel, a Microsoft ügyvezető igazgatójával közösen ismertette az új megoldás informatikai és üzleti előnyeit.

2005. november –  A NEXON stratégiai együttműködést köt a Budapesti Gazdasági Főiskolával. Így a vállalat támogatásával a főiskolán „Humán Labor” jön létre, ahol a hallgatók számára a kompetencia-menedzsment tárgy keretein belül a humáninformatikai rendszerek gyakorlati megismerésére nyílik lehetőség.

2005. december – A NEXON és az Oracle stratégiai megállapodást ír alá, melynek értelmében a vállalat Oracle platformon is elérhetővé teszi bérügyviteli rendszerét. A NEXON erre az időre több mint 500 BERENC ügyfelét állítja át Windows alapú nexONBÉR-re.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50