Internetes kulcsszavak: biztonság és bizalom

III. Elektronikus Kereskedelem Konferencia

forrás Prim Online, 2006. május 28. 17:52
A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért 2006. május 30-31. között rendezi meg a III. Elektronikus Kereskedelem Konferenciát a Zsófia Konferenciahajón.
A konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson az elektronikus kereskedelem aktuális helyzetéről és legfontosabb kérdéseiről. Az előadások többek között az internetes szolgáltatások biztonsági oldalával foglalkoznak, fókusztémái: az elektronikus kereskedelem, mint üzleti modell; az adatkezelés problémái; az internetes fizetés különböző formái; a megbízható informatikai háttér kritériumai; a fogyasztói bizalom elnyeréséhez és megtartásához szükséges jogszabályi környezet.

A szervező a 2005-ben alakult Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SZEK). A SZEK alapítói - felismerve az új üzletág gazdaságélénkítő szerepét - célul tűzték ki, hogy elősegítik az elektronikus kereskedelem korszerű, gazdaságos és megbízható formáinak elterjedését. Tevékenységük a szakmai ismeretterjesztéstől az e területet érintő, készülő jogszabályok véleményezésén át az etikai normák kialakításáig és elfogadtatásáig tart.

- Az egyesület "természetes szövetségként" állt össze azokból, akik az első két konferencia szervezése és lebonyolítása során találkoztak. A többség korábban is tudott egymásról, de a szoros kapcsolatok a közös munka során épültek ki. Az alapítók között az elektronikus kereskedelmi piac vezető vállalkozásai és a témával foglalkozó szakemberek egyaránt megtalálhatók - mondta dr. Bőgel György, a SZEK elnöke, a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának docense, a Közép-Európai Egyetem üzleti iskolája (CEU Graduate School of Business) tanára.

Az idei konferencia témája: Biztonság és bizalom az elektronikus kereskedelemben.

- A kereskedelmet a verseny élteti, de a tisztességes versenyhez biztonságos pálya kell és átlátható, világos szabályok. A versengés mindenkinek a saját dolga, de egy egészen új üzletágról lévén szó, a pálya megépítése, a szabályok kidolgozása, betartása és betartatása közös feladatunk. Egyesületünk ezt többek között úgy tudja segíteni, ha a konferencián rendszeresen sikerül összehoznunk mindazokat, akiknek fontos az elektronikus kereskedelem ügye, legyenek akár vállalkozók, üzletemberek, kutatók, oktatók, álljanak akár a kínálati, a keresleti vagy a támogatói oldalon - indokolta a konferencia témaválasztását dr. Bőgel György.

A konferencián előadást tart többek között dr. Bőgel György, a CEU Business School professzora, a SZEK elnöke, Havass Miklós informatikus, Kis Ervin Egon, a NetPiac Kft. ügyvezető igazgatója, a SZEK alelnöke, Kiss Ferenc, a BME Informatikai Kar, Információ és Tudásmenedzsment Tanszékvezető helyettese, Komár Erzsébet filmtörténész, a Magyar Nemzeti Filmarchívum főmunkatársa, Konkoly-Thege Szabolcs, a Symantec Magyarország területi igazgatója, Lemák Gábor, a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. üzletfejlesztési vezetője, dr. Mérő László matematikus, egyetemi docens, dr. Mojzes Imre, a BME, Debreceni Egyetem egyetemi tanára, Nagy Sándor, a G'Roby On-Line Shop, online üzletágának vezetője, a SZEK elnökségének tagja, dr. Pintér Róbert, az ITTK tudományos és stratégiai igazgatója, Starcz Ákos, az Inter-Európa Bank eBusiness üzletágvezetője, dr. Székely Iván, OSA, a BME adatvédelmi szakértője, egyetemi docens, Talyigás Judit, a Magyar Távirati Iroda adatbázis- és archívumigazgatója, a SZEK alelnöke. Az üléstermen kívül, a konferencia mindkét napján a szakemberek a helyszínen, éles üzemben is bemutatják és ismertetik az online kereskedelem néhány jól bevált szolgáltatását, mint például a csomagküldő regisztráció gyakorlati lépéseit, vagy az Inter-Európa Bank közkedvelt online fizetési megoldásainak biztonságos használatát.

A konferencia főtámogatója az Inter-Európa Bank Rt., támogatója a Symantec Magyarország.
Kulcsszavak: konferencia e-business

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50