Mark Hurd vezérigazgató is érintett lehet a HP megfigyelési botrányában

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 23. 11:59
A Washington Post szerint Mark Hurd vezérigazgató és ideiglenes elnök is érintett lehet a Patricia Dunn elnök egy héttel ezelőtti lemondását kiváltó, törvényellenes belső vizsgálatok végrehajtásában.
A tekintélyes amerikai lap szerint több olyan e-mail is napvilágra került, amelyek egy újságíró megfigyeléséről, illetve forrásai felfedésére irányuló tevékenységről árulkodnak, és bár a feladókén ugyan nem, ám a címzettek listáján Hurd neve is szerepel. Ez azt sugallja, hogy ha a vezérigazgató esetleg nem is vett részt az igazgatók megfigyelésében, nyilvánvalóan tudnia kellett arról. Hurd azt ígérte, hogy hamarosan egy sajtókonferencián fejti ki álláspontját az üggyel kapcsolatban, emellett pedig a lemondott Dunn-nal együtt részt vesz majd a botránnyal kapcsolatos, jövő heti szenátusi meghallgatáson is.

Dunn, a Hewlett-Packard elnöke a cégtől a sajtóhoz kikerült bizalmas anyagok ügyében indított korábban vizsgálatot, amely azonban enyhén szólva túlment a törvényes, vagy pláne az etikus kereteken. Egyes hírforrások szerint az igazgatók adatforgalmát és telefonjait részletesen és rendszeresen megfigyelték, emellett pedig legalább kilenc újságíróval szemben is hasonlóan jártak el. Emiatt a cég igazgatótanácsa szeptember 12-én megvonta a bizalmat Patricia Dunn elnöktől, aki ezután le is mondott. Helyére ideiglenesen a vezérigazgatói posztot betöltő Mark Hurd került, akinek azonban most szintén tisztáznia kell magát. A hírre reagálva a HP részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékpontot esett.
Kulcsszavak: HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59