FEFO-fókuszváltás: szolgáltatások és hozzáadott érték a zászlón

Kovács Attila, 2007. június 21. 16:10

A 18 éve működő, eddig 50 ezer számítógépet előállító FEFO Computer Kft. mai, első (!) sajtótájékoztatóján Fórizs György ügyvezető igazgató és Szegvári János kereskedelmi és marketing igazgató a céggel kapcsolatos több változást jelentett be.

A cég tevékenységében a hangsúly a hardver szállításáról a megoldás szállítására kerül át. Továbbá: főként a kis- és középvállalkozásokat célozza meg a jövőben a FEFO. Magyarország egyik legismertebb számítógépgyártója komplex megoldásokat kínál a cégeknek, amelyek többek között a szükséges hardverek beszerzésére, informatikai hálózatuk kiépítésére, de akár ERP-rendszerek kialakítására is igényt tarthatnak. A működésben emellett több változás is várható: korábbi partnerei mellett (Intel, Microsoft) a kft. a Cisco-val és az IBM-mel is szorosabb együttműködésre törekszik. A cég bevételének eddig jelentős részét tette ki ugyan a közbeszerzés, a jelenlegi gazdasági környezetben a FEFO vezetése ennek mérséklődésére számít, így nagyobb hangsúlyt fektet a jövőben a szolgáltatásokra, s megtriplázná az ebből eredő bevételeket – közölte a vállalat ügyvezető igazgatója. Fórizs Csaba szerint ezzel párhuzamosan a vállalat PC-szállítói imázsának is változnia kell, és el kell érni, hogy az ügyfelek a FEFO-ra, mint megoldásszállítóra tekintsenek. Ennek érdekében megduplázták a szolgáltatói üzletág munkatársainak számát, s önálló marketingrészleget hoztak létre. Az átszervezés miatt a cég idei célkitűzése nem is az árbevétel növekedése, hanem az elmúlt évek bevételi arányának megtartása és a szolgáltatói üzletág komplett kifejlesztése. A szolgáltatások hozzáadott értéke mindig magasabb, mint a hardverértékesítésé, emiatt a FEFO-nál bíznak abban, hogy a változások nyomán azonos árbevétel mellett lesznek képesek növelni a nyereséget.

A Prím Online kérdéseire további információk láttak napvilágot a cég fókuszváltásáról.

A kft. elmúlt évi árbevétele 4,2 milliárd forint volt. A tervek szerint a múlt évi 100 millióról idén 300 millió forintra nőhet a szolgáltatásokból származó árbevétel. Az új fókuszterületek a fontosság sorrendjében: kis- és középvállalatok (kkv-k), oktatás és önkormányzatok, közbeszerzési területek, kiskereskedelem. A FEFO célpiacaiban a magánszektor visszaszorul. A Cisco megoldásaival elsősorban a kkv-k VoIP technológiával kapcsolatos igényeit kívánják kielégíteni. Az új FEFO-portoliónak része az SAP Business One kkv-knak kínált ERP rendszere. Tavaly A mostani fókuszváltás elsődleges célja a vállalkozás eredményességének magasabb szintre emelése. 

Kulcsszavak: +céginfo Fefo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50