A Magyar Telekomé az elsőség a tőzsdei átláthatósági ranglistán

forrás Prim Online, 2007. szeptember 19. 17:31

A vezető magyar tőzsdei és befektetői szaksajtó, a Portfolio.hu 2007-ben is elkészítette a tőzsdei társaságok tájékoztatását, hitelességét és transzparenciáját vizsgáló éves felmérését. A felkért tőzsdei és befektetési szakemberek által végzett értékelés összesített eredményei alapján a vizsgált, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 19 vállalat közül a Magyar Telekom került az magyarországi tőzsdei átláthatósági ranglista első helyére.

Az idei felmérésben 25 jelentős hazai és nemzetközi pénzintézet - bankok, befektetési bankok és brókercégek- befektetési elemzői és befektetési alapkezelői vettek részt. A szakemberek összesen hat kategóriában minősítették az egyes tőzsdei társaságokat. A hat kategória összesített eredményei alapján a Magyar Telekom szerezte meg az abszolút első helyezést.

Az egyes értékelt kategóriákon belül a Magyar Telekom háromszor ért el első helyet, a többi háromban pedig a második helyet szerezte meg.

A "társaság egészének transzparenciája" kategóriában Magyar Telekom holtversenyben (az Állami Nyomdával együtt) állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső helyére.

Első helyre került a Magyar Telekom a gyorsjelentéseinek kiváló minősége alapján is.

További elsőséget értünk el abban is, hogy a legjobb befektetői kapcsolattartókkal a Magyar Telekom rendelkezik az elemzői minősítések szerint.

A transzparencia-felmérések kezdetétől számítva a Magyar Telekom ezúttal már - 2000, 2002 és 2003 után 2007-ben is - negyedszer lett listavezető az összesítésben, miközben 2001-ben, 2004-ben és 2005-ben második helyezést ért el. A vezető magyar tőzsdei vállalatok ("blue chipek") közül a legnagyobb fejlődést az idén a Magyar Telekom mutatta, amely 2006-hoz képest 6 helyezést javítva érte el a dobogó legtetejét.

A felmérés összefoglaló értékelése szerint "Az elmúlt éveket tekintve a Magyar Telekom kiváló megítélése nem meglepő, a tavalyi évben látott, a cégnél az elhúzódó jogi vizsgálat által okozott jelentős visszaesés csak átmenetinek bizonyult."

Kulcsszavak: Magyar Telekom +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59