Bill Gates-el nyit a CES 2008

Kiss Ádám Zoltán, 2008. január 5. 08:20

Az idei év első fontos technológiai találkozója hétfőtől kezdődik, de már vasárnap este megnyit Bill Gates beszédével, mely várhatóan leginkább a szociális technológiákra összpontosít majd, a vásárra 140 ezer látogatót és több mint 2000 kiállítót várnak.

A 2008-as CES technológiai vásárt január 6-tól tartják Las Vegasban, idén mintegy 140 ezer látogatóra számítanak, ami meglehetősen jó adat az amerikai hitelpiac bedőlése és a gazdaság lelassulása után. Gary Saphiro, az amerikai fogyasztói-elektronikai szövetség elnöke is elismeri, hogy érzékelhetően nehéz idők járnak a gazdaságra. Ennek ellenére optimista, és úgy látja, hogy ezt az iparágat az átlagnál kevésbé érinti a lelassulás. Az adatok ezt alátámasztják, és ennek oka Saphiro szerint az, hogy az emberek kissé bezárkóznak, ami azt jelenti, hogy inkább otthonaikra, személyes tárgyaikra költik pénzüket. Ez igaz a lazábban ide köthető dolgokra is, mint fogyasztói-elektronika, Saphiro elmondta, hogy ha hajókat értékesítene, vagy utazási szolgáltatásokat, jóval több aggódnivalója lenne, az IT azonban meglehetősen szerencsés helyzetben van. Ezt látszik megerősíteni az is, hogy a 140 ezer látogató mellé több mint 200 kiállítót várnak, a legkisebbektől a legnagyobbakig, és mivel ez egy nemzetközi vásár, cél az iparági résztvevők összekötése egymással és a globális felvevőpiaccal.

Az amerikai helyi piacra kedvező hatással van a rég nem látott szintre süllyedt dollár árfolyam, olcsóbb bármit is beszerezni az USA-ból, a „technológiai turisták” sem jártak soha jobban. Az idei CES-nek két érdekessége van. Az egyik, hogy úgy tűnik, nem koncentrál egyetlen kiemelt területre, meglehetősen szerteágazó területeken egyenletes felhozatalra lehet számítani, egyelőre nincs slágerszektor. A másik, hogy míg tavaly az esemény szerencsétlen módon szinte egybeesett az Apple termékbemutatóival, most egy teljes hét a különbség a két mustra között, mivel az Apple csak január 15-én kezd. Tavaly mindenki az iPhone bemutatkozását várta, és ez némileg elfordította a figyelmet az egyébként jóval több, de kevésbé feltűnő újdonsággal szolgáló CES-ről. Saphiro ugyanakkor változatlanul a lehetőségek eseményének tartja a vásárt, ahol egy jó ötlettel bármilyen kis cég dollármilliókat gyűjthet be, rámutatva, hogy még a nyitóbeszédet tartó Gates órásvállalata, a Microsoft is apró kiállítóként kezdte egy hasonló vásáron.

Kulcsszavak: kiállítás CES

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59