Megvan az első női Microsoft MVP

Telek Andrea, a NetAcademia egyik vezető oktatója nemzetközi szakmai elismerésben részesült

forrás Prim Online, 2008. január 23. 11:20

Magyarországon elsőként kapott női informatikai szakértő nemzetközi érvényű MVP (Most Valuable Professional) címet. A Microsoft az irodai informatikai rendszerek területen mutatott kiemelkedő szaktudásáért ismerte el Telek Andreát.

Elsőként érdemelte ki női informatikus Magyarországon az MVP (Most Valuable Professional) címet. Telek Andreát, a NetAcademia Oktatóközpont vezető oktatóját Microsoft Office System kategóriában díjazták. A Microsoft az 1990-es évek közepén azzal a céllal indította el MVP Award nemzetközi programját, hogy elismerjék azon független szakemberek munkáját, akik kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy a felhasználók minél mélyebben és szélesebb körben megismerhessék a Microsoft termékeit.

Telek Andrea a Microsoft Office és SharePoint programcsaládok vezető oktatójaként 2007-ben csatlakozott a NetAcademiához. Szakoktatói tevékenysége mellett rendszeresen publikál, számos szakkönyv, többek között a Csoportmunka Office 2003-mal és a 101 ötlet innovatív tanároknak társszerzője, továbbá a Microsoft Office 2007 lépésről lépésre nyelvi lektora. Emellett szakcikkeket és oktatóanyagokat ír, valamint évek óta előadója különféle szakmai konferenciáknak, illetve gyakorlati szakemberként és szaktanácsadóként is aktív.

„Azért is különösen kiemelkedő jelentőségű, hogy Andrea megkapta az MVP minősítést, mert ezzel egy jellemzően inkább férfiakat foglalkoztató szakmában vált egy szűk, Magyarországon mindössze 22 főt számláló elitklub tagjává” - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője. A magyar MVP-k közül négyen dolgoznak a NetAcademiánál: Telek Andrea mellett Gál Tamás és Réczi Gábor oktatók, valamint Fóti Marcell ügyvezető és vezető oktató kapták meg a címet.
 

  • Telek Andrea (33) az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola francia-matematika, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem informatika szakán szerzett tanári diplomát. Az elmúlt tizenegy évben szoftver-szaktanácsadóként, valamint középiskolai informatikai tanárként tevékenykedett. Ezzel párhuzamosan az informatikai felnőttoktatásban szintén jelentős tapasztalatot szerzett. 2007-ben SharePoint és Office vezető oktatóként csatlakozott a NetAcademia Oktatóközponthoz. Franciául és angolul beszél, szabadidejében rendszeresen zenél, többek között egy gitáros kórusban és fuvolazenekarban játszik.
Kulcsszavak: CIO NetAcademia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36