Az Apple megkezdte az új Mac Pro szállítását

Széll Zoltán, 2013. december 23. 11:56

Az Apple bejelentette, hogy a teljesen új Mac Pro december 19-től kapható. Az újra tervezett, teljesen új Mac Pro a legújabb Intel Xeon processzoron alapul. Jellemzője még a két munkaállomás osztályú GPU, a PCIe alapú flash tároló és az ultra-gyors ECC (hibaérzékelő és hibajavító) memória. A nagy teljesítményért fizetni kell. A teljesen új Mac Pro induló ára 2999 dollár.

 

Az új Apple munkaállomást már nagyon várták a professzionális felhasználók, akik az egész világon nagy számban használják a Mac gépeket. Az előző generációs Mac Pro a Nehalem mikroprocesszor architektúrán alapul, amelyet 2009-ben vezetett be az Intel. Ez mára már elavult és teljesítménye a professzionális felhasználóknak kevés. Az Ivy Bride architektúrán alapuló Xeon processzorokat használó új generációs Mac Pro teljesítménye ennek kétszerese.

 

 

A Mac Pro 4-, 6-, 8- vagy 12 magos Intel Xeon processzorokat tartalmaz melyek maximális sebessége a Turbo Boost használatával 3,9GHz-ig növelhető. Az új Xeon processzornak köszönhetően a masina kétszer nagyobb, kétszeres pontosságú lebegőpontos teljesítményt szállít, mint az előző generációs Mac Pro.

 

A két munkaállomás osztályú AMD FirePro D700 GPU 12GB video memória támogatásával maximum 7TFLOPS teljesítményt kínál, melynek eredménye az előző generációs Mac Pro munkaállomásénál nyolcszor nagyobb grafikus teljesítmény. Az új Mac Pro gépen optimalizált OS X Mavericks operációs rendszer fut, amely biztosítja a Mac Pro CPU és két GPU teljesítményének maximális kihasználását. Az Apple új Mac Pro gépet az OS X Mavericks operációs rendszerrel szállítja. A decembertől megvásárolható Mac Pro induló ára 2999 dollár.

 

 

A masina PCIe alapú szilárdtest tárolót (maximum 1,2GB/s szekvenciális olvasási sebesség), 12GB, (maximum 64GB) ECC DDR3-1866MHz memóriát, négycsatornás memóriavezérlőt (60GB/s memória sávszélesség) tartalmaz. Ez az érték előző Mac Pro kétszerese.

 

 

Az új Mac Pro a fentieken kívül még 6 Thunderbolt 2 kaput is magába foglal, amely maximum 20Gb/s sávszélességet biztosít eszközönként. A Thunderbolt 2 kapuk maximum hat láncba kapcsolt eszközt támogatnak. A hat kapu összesen 36 (6 x 6) nagy teljesítményű külső eszköz (külső tároló, audio- és video eszközök) kezelésére képes. A Thunderbolt 2 kompatibilis az előző generációs Thunderbolt perifériákkal és támogatja a legújabb 4K felbontású képernyőket. Az új önkonfiguráló IP és a Thunderbolt szoftvert támogató OS X Mavericks lehetővé teszi a gyors kapcsolást a Thunderbolt engedélyezett Mac gépek között.

 

Az új Mac pro teljesítménye és sávszélessége lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes 4K (3840 x 2160) felbontással szerkesszenek video-folyamokat és valós időben lejátsszák azokat.

 

A decembertől kapható teljesen új Mac Pro az Apple online raktáraiból és kijelölt viszonteladóitól vásárolható meg. Az alapgép 3,7GHz-es, négymagos Intel Xeon E5 processzorral (Turbo Boost: 3,9GHz), két AMD Fire Pro D300 GPU-val (egyenként 2GB VRAM memóriával), 12GB memóriával és 256GB PCIe alapú flash tárral 2999 dollárba kerül. Egy nagyobb konfiguráció 3,5GHz-es, 6 magos processzorral (Turbo Boost: 3.9GHz), két AMD Fire Pro D500 GPU-val (egyenként 3GB VRAM memóriával), 16GB memóriával és 256GB PCIe alapú flash tárolóval 3999 dollárért kapható.

 

Rendelhető még gyorsabb 8- vagy 12 magos Intel Xeon E5 processzorokkal, AMD Fire Pro D700 GPU-val (6GB VRAM), maximum 64GB SDRAM memóriával és maximum 1TB PCIe alapú flash tárolóval is.

 

Forrás: xbitlabs.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52