LG okos izzók Android és iOS felhasználóknak

Farkas Norman, 2014. március 25. 17:02

A kisebbik dél-koreai gyártó bemutatta Smart Bulb nevű okos izzóit, melyek azontúl, hogy vezeték nélkül összeköthetők, majd irányíthatók az androidos és az iOS rendszerű készülékekkel, néhány igen praktikus és vagány funkcióval is rendelkeznek.

A technológiai fejlődés előrehaladtával egyre okosabbá válnak otthonaink is. Egy Smart Home, azaz okos otthon nélkülözhetetlen elemei lehetnek az LG most bemutatott okos izzói.

 

Hogy mitől okos a Smart Bulb izzó? Nos, elsősorban azért, mert képes kommunikálni az Android és iOS rendszerű kütyükkel, melyekről kedvünkre vezérelhetjük. Ez a funkció a kockák számára nyilván annyira alap, hogy itt el is veszítik érdeklődésüket a cucc iránt, viszont érdemes tovább olvasni a cikket. Az okos izzó repertoárjában ugyanis néhány igazán érdekes dolog is helyet kapott.

 

Ilyen okosság például, hogy az izzó villog, ha hívás érkezik a vele összekapcsolt készülékre. Ez a funkció engem például eléggé zavarna, ezért biztos nem használnám. Sebaj, akad még biztonsági üzemmód és játék mód is, ezek sokkal izgalmasabbak. Előbbi egy praktikus megoldás, ami révén a távollétünkben is fel- lekapcsolnak az izzók, így azt a látszatot kelthetjük, mintha otthon lennénk. Az egyelőre csak androidos készülékek esetén használható Play módnak a házibulikon vehetjük hasznát, mert bekapcsolásával az éppen játszott zene ütemére kezdenek villogni a fényforrások.

 

 

A gyártó elmondása szerint a Smart Bulb nemcsak okos, hanem energiatakarékos és tartós is: átlag napi 5 órás használattal számolva 10 évig bírja egy izzó.

 

Ami az árat illeti, egy darab okos izzó ára 32 dollár körül alakul, ami nem kis összeg, de nem is vészes, ha az extra funkciókat is számításba vesszük. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy az LG mikor dobja piacra az újdonságot Európában, sőt az is rejtély, még, hogy egyáltalán eljut-e hozzánk a jövőben.

 

 [Forrás: IntoMobile]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Sebészeti robot segíti a Széchenyi-egyetem kutatásait és a győri kórház gyógyító munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a győri Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá vált.

2024. május 27. 12:59

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az észak-európai faházakról elsőre egy fjord partján álló színes halászkunyhó vagy egy tóra néző erdei faház juthat az ember eszébe. A svédországi Skellefteå-ban épült Sara Kulturális Központ egy hipermodern technológiával felszerelt, 20 emeletes felhőkarcoló, amely új fenntarthatósági szinteket megcélzó, innovatív megoldásokra épít, ugyanakkor alapjaiban egy faszerkezetes toronyház.

2024. május 27. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17