A Supermicro az adatközpontokra fókuszál

Czipperer Dia, 2014. június 5. 11:06

Immáron húsz éve van a piacon több mint hetven országban, azóta pedig csak bővül a tárházuk, figyelmüket pedig egyre inkább az adatközpontok felé fordítják. A Supermicro szerverek egy olyan open világot képviselnek, ahol mindenki a maga szájíze szerint választhatja ki a számára ideális megoldást.

A Supermicro hazai sajtóesemény keretében számolt be legújabb fejlesztései irányairól, és stratégiai elképzeléseit is ismertette. Jorge Costa, az EMEA régió értékesítési menedzsere beszélt a vállalat 20 éves pályafutásáról, ismertette a főbb termékvonalakat, és azt is kiemelte, hogy a Supermicro vezető szerepet tölt be a szervergyártás terén, figyelmét pedig egyre inkább az adatközpontokra összpontosítja.

 

Cég a szerver mögött

 

A Supermicro vezető szervergyártóként nem csupán a magas minőségű technológiára és teljesítményre helyezi a hangsúlyt, hanem a zöld számítástechnikát is nagyon fontosnak tartják, és minden termékük megfelel az úgynevezett zöld kívánalmaknak. A termékek tehát nem csak nagy tudásúak, hanem mindemellett energiahatékonyak is. A zöld technológia jegyében a Supermicro tápegységek 80+ hatásfokkal dolgoznak, egyes modellek 95 százalékosan hasznosítják a felvett energiát. Ezzel a felhasználók csökkenthetik költségeiket.

 

Ezekkel a szerverekkel a hagyományos megoldásokhoz képest node-onként akár 100 dollárt is megtakaríthatnak a felhasználók éves szinten, és egy MicroCloud szerver esetén, ahol 24 node-ot is elhelyezhetünk, már jelentős a megtérülés. Így a Supermicro a vezető vállalatok közé tartozik az energiahatékonyság és a zöld megoldások területén.

 

 

Szerverben a jövő?

 

És bár sokak szerint a hagyományos technológiák fölé kerekednek a felhő megoldások, úgy tűnik, a bizalom még nem alakult ezen a területen, és mindig lesz létjogosultsága a különféle fizikai szervereknek, hiszen sok vállalat sosem választja majd a felhő alapú megoldásokat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a szerver üzletág az elmúlt években folyamatos növekedést mutat (lásd az alábbi ábrán), és a jövőben is további fejlődést prognosztizálnak a szegmensnek.

 

 

A Supermicro gyártmányok száma pedig egyre nő, ma már több mint kétezer termék közül választhatnak az érdeklődők: szerverek, GPU rendszerek, munkaállomások, alaplapok, házak, tápegységek, tárolási technológiák, hálózati megoldások és SuperRack szekrények széles palettája. Egy terméknek többféle változata is van, hiszen minden egyes megoldás, feladat más-más felszereltséget kíván meg. Hogy mindenki el tudjunk igazodni a rengetegben, a Supermicro a PCware-rel együttműködve elérhetővé tette SuperServer katalógusát, ahol mindenki megtekintheti a különféle ajánlatokat, melyből összeállíthatja saját elképzelését.

 

Ezáltal mindenki maga konfigurálhatja szerverét, és ennek mentén láthatja, milyen megoldások jöhetnek szóba pénztárcájához mérten, illetve csoportokba szedve megtekintheti az egyes kategóriákhoz tartozó egyedi megoldásokat. Jorge Costa is kiemelte prezentációjában, hogy a Supermicro a megoldásokra fókuszál, hogy a legjobb termékeket kínálja egy adott feladathoz.

 

Vagyis nem kell elve elköteleződni egy adott megoldás iránt, ha a saját igényeinkre szabva is megtehetjük, és ráadásul gyorsabban is. Ahogy elmondták, nem kell exceleket küldözgetni az ügyfeleknek, amelyekből szemezgethetnek, hanem azzal, hogy egy átlátható felületen maguk „kattintgathatják össze”, mit szeretnének, sokkal egyszerűbbé válik a folyamat, mire eljutnak a végleges koncepcióhoz.

 

Az Axico Kft. 2006-ban lett a Supermicro hazai disztribútora, és a vállalat szerverei azóta is a négy üzletág egyikeként meghatározó részét képezik a kínálatnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59