Adatközponti Oscar-díjat nyert a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2016. január 19. 13:10

2015-ben a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője nyerte el a rangos DatacenterDynamics Leaders EMEA díjat moduláris telepítés kategóriában, az Antoni Gaudí mesterműveként számontartott Sagrada Família templom személyre szabott mikroadatközpontjáért, amely a legmodernebb technológiákkal készült.

A Schneider Electric integrált, előregyártott adatközpont-megoldása lehetővé teszi a helyszíni üzemeltetők számára a templom biztonsági rendszerének irányítását, valamint az évi több millió látogató hatékony felügyeletét. Az UNESCO Világörökség részét képező ikonikus bazilika a spanyolországi Barcelona legkedveltebb turistalátványossága. A nemzetközi B2B média és kiadóvállalat, a DatacenterDynamics díját a londoni Lancaster Hotelben rendezett ünnepségen vették át a projekt résztvevői.

„A DatacenterDynamics Leaders mára már iparági Oscar-díjnak számít, ezért nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy elnyertük. Ez hatalmas elismerés mind a Sagrada Famíliában, mind a Schneider Electricnél dolgozó csapat tagjainak. Mondhatjuk, hogy a legjobbkor jött, hiszen egyre nagyobb az érdeklődés a mikroadatközpont-megoldásaink iránt az új Internet of Things és a peremhálózati alkalmazások terén” – mondta Hal Grant, a Schneider Electric informatikai üzletágának ügyvezető alelnöke.

 

 

Az adatok mobil szentélye

A katalán projekt keretében a Schneider Electric megtervezett és elkészített egy személyre szabott, kompakt adatközpontot, amely azon túl, hogy alkalmazkodik az egyedi igényekhez, szükség esetén egyszerűen mobilizálható is. A modult előretelepített és üzembe helyezésre kész rackszekrényekkel, szünetmentes tápegységekkel, áramelosztóval, hűtési és felügyeleti megoldásokkal szállították a helyszínre. A konténer modul tervezéséből adódóan ellenálló és biztonságos, elektromos és gépészeti csatlakozói pedig gyors leválasztásra nyújtanak lehetőséget, ami biztosítja az adatközponti blokk és a belső infrastruktúra összetevőinek mozgathatóságát. A berendezés minimális telepítést igényelt, így nem zavarja sem a látogatókat, sem a folyamatban lévő építkezést, sem pedig az épület eredeti funkcióit.

 

„Mivel számunkra kulcsfontosságú az informatikai folyamataink biztonsága a folyamatos változásokkal járó időszakokban is, az adaptív és méretezhető infrastruktúra létrehozásához kreatívan kellett gondolkodnunk. A Schneider Electric által szállított adatközpont a hordozhatóság és a rugalmasság terén is tökéletesen teljesít” – mondta Fernando Villa, a Sagrada Família informatikai igazgatója a díj átvételekor.

 

Davide Ortisi (balra), a Schneider Electric előregyártott adatközponti moduljainak termékmarketingért felelős vezetője és Fernando Villa, a Sagrada Família informatikai igazgatója.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését. 

2024. június 22. 12:10

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02