Az Ericsson új megoldásával megfelezhető a hálózatok telepítésére fordított idő

forrás: Prím Online, 2017. január 16. 13:54

A fejlett és fejlődő piacokon működő szolgáltatókkal végzett, sikeres kísérleti projekteket követően az Ericsson elindította Accelerated Network Build megoldását, ami lehetővé teszi a szolgáltatók számára a rövidebb piaci bevezetést és a befektetések gyorsabb megtérülését.

A megoldás a hálózatépítés gyorsítását a kiépítéshez szükséges idő 50%-os csökkentésével éri el. A minőség javulásával a helyszíni munkavégzés 70%-a megtakarítható, míg az esetek 99%-ában már az első alkalommal helyes kivitelezés pedig a kiszámíthatósághoz járul hozzá. Végeredményben javítja a lefedettséget, bővíti a hálózat kapacitását, valamint fokozott felhasználói élményt biztosít, míg a végfelhasználók számára a szolgáltatás elérhetősége zavartalan.

 

Az Ericsson mobilitási jelentése szerint az 5G-előfizetések elterjedése várhatóan gyorsabb lesz, mint a korábbi generációk esetében; 2022 végére fél milliárd 5G-előfizetéssel lehet számolni. A dolgok internetéhez (IoT) csatlakozó eszközök száma is rohamosan növekszik, és várhatóan már 2018-ra átveszik a mobiltelefonoktól a legnagyobb csatlakoztatott eszköz-kategória szerepét. Ez megköveteli a szolgáltatóktól, hogy a következő időszak hálózatait gyorsabban építsék ki mint valaha. A hálózatépítésnél használt jelenlegi megoldások és a hagyományos módszerek alkalmazása a munkafolyamatok széttagoltságából eredően többszöri átadást igényelnek a közreműködő felek között, ezzel is meghosszabbítva a kivitelezés folyamatát.

 

A célirányosított folyamatfejlesztéseket és számos technológiai innovációt tartalmazó saját fejlesztésű, felhőalapú eszköztárral az Ericsson Accelerated Network Build egy olyan megoldás, amely képes megbirkózni a szolgáltatók és az ügyfeleik folyamatosan növekvő igényei jelentette kihívással.

 

 

A megoldásnak része az Ericsson 2016-ban bevezetett felhőalapú hálózattelepítés-kivitelezési platformja (Network Deployment Delivery Platform), amely első az iparágban. Ez egy egyszerűsített kétfázisú hálózattelepítési szolgáltatási megközelítés, amely egy központi előkészítési fázisból és egy, a helyszínen egyszeri alkalommal, de párhuzamosan végzett tevékenységekből áll.

 

Az optimalizált folyamatoknak köszönhetően csökken a helyszíni telepítéssel eltöltött idő, és a távolról is használható eszközökkel és kapcsolódó tevékenységekkel valós időben irányítható a telepítés. Ez egyfelől gyorsabb kiépítést tesz lehetővé, másfelől a minőségbiztosítás érdekében sem szükséges a további helyszíni ellenőrzés. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.

2024. április 11. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09