A Samsung felvásárolja a NewNet Communication Technologies-t

forrás: Prím Online, 2016. november 18. 08:20

A Samsung bejelentette a gazdag kommunikációs szolgáltatások (Rich Communication Services, RCS) üzletágat működtető kanadai NewNet Communications Technologies (“NewNet Canada”) felvásárlását. 

A NewNet Canada akvizícióját megelőzően NewPace néven működő cég az RCS megoldások piacvezető szolgáltatója. A felvásárlás tovább erősíti a Samsung elkötelezettségét aziránt, hogy az RCS megoldások kulcsszerepet kapjanak a mobil hálózatok IP-alapú rendszerekké fejlődésében.

 

A két cég közötti megállapodás nemcsak a Samsung számára kiemelt jelentőségű, hanem a kommunikációs iparág egészére is hatással lesz. A felvásárlásnak köszönhetően az RCS-alapú hálózatok fejlesztése felgyorsul, és a felhasználóknak lehetősége nyílik a mindennapokban is egy új, szabványalapú kommunikációs platformot használni. Az akvizíció által a Samsung az olyan mobil szolgáltatóknak is megoldásokat kínál, amelyek még nem rendelkeznek saját RCS infrastruktúrával. Az így megteremtett kommunikációs ökoszisztéma előnyeiből a szolgáltatók és a fogyasztók mellett a mobilkommunikációs piac egésze is profitál.

 

Az olyan fejlett üzenetküldési funkciók, mint a kibővített hívás, a csoportos beszélgetés, és a nagy méretű, akár multimédiás fájlok és nagy felbontású fotók megosztásának lehetősége mind-mind a felhasználókat segítik. A piacon fellelhető többi üzenetküldő alkalmazással ellentétben, az iparági szabványok alkalmazása biztosítja, hogy a felhasználók bárkivel, bármely hálózaton tudjanak kommunikálni RCS-képes és csupán SMS-ezésre alkalmas eszközökkel egyaránt.

 

A halifaxi székhelyű NewNet Canada továbbra is függetlenül, a Brent Newsome és Gavin Murphy irányítása alatt, a Samsung Electronics Canada tulajdonában álló leányvállalatként működik tovább.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14