A Bene Studio rendezvény-sorozatot indított

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 29. 13:50

Egy éve indultak és máris felforgatják azt, ahogy itthon a gyógyulásról gondolkodunk. A Bene Studio az első magyar egészségügyi startup studio: mobilappokat és okoseszközöket fejlesztenek, most pedig újszerű rendezvény-sorozatot indítottak “Okos egészségügy: Merre tovább?” címmel.

“Az egészségügy egy rendkívül összetett terület, ahol nemzetközi színvonalú fejlesztések szerintünk csak akkor születhetnek, ha a szakértők, állami vezetők és meghatározó vállalatok összefognak egymással. Ezt elősegítendő szerveztük meg a beszélgetést, melynek hírére többek között a GE Healthcare, a T-Systems és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is jelezte, hogy szeretnének résztvenni, így mindenképp lesz folytatás.” - osztotta meg terveit az esemény megálmodója, Bene Bálint, a Bene Studio alapító ügyvezetője. 

 

 

Egészségügyi forráshiány, túlterhelt ellátórendszer, öregedő társadalom. Ebben a helyzetben hogyan segíthet a technológia? Péteri János egészségbiztosítási szakértő elmondása szerint hatezer lábat vágnak le évente Magyarországon a cukorbetegség következtében. “Nekem akkor tetszik a kütyü, ha van egy rendszer, ami integrálja. Az egészségbiztosító pedig azért fogja szeretni, mert csökken a kockázat, hiszen a páciens onnantól magának kontrollálja a gyógyulását. Így lehetőség volna mondjuk évi kétezer lábat megmenteni.” 

 

A vércukormérőket gyártó 77 Elektronika Kft. orvosigazgatója, Dr. Bibok György a tucatnyi újságíró előtt megosztotta, hogy évi 40%-os növekedésük az exportnak köszönhető, a hazai piac még nem igazán érett meg a modern megoldásokra. “Itthon nincs meg az orvosok részéről sem a nyitottság az okoseszközök és appok iránt, mert ezek elsajátítása időt vesz igénybe, plusz munkát jelent és nincs finanszírozva számukra.”

 

A Bene Studio egyik mobilapp fejlesztése pont az orvosok távkonzultációs munkáját teszi kifizetődővé, míg másik fejlesztésük egy személyes egészség app, mellyel súlyos betegségek kiszűrhetővé válnak, mielőtt komoly problémát okoznának.

 

A hazai helyzetképre reagálva Bene Bálint így foglalta össze az elhangzottakat: “Magyarországon nagyon sok tehetséges fiatal szakember van, mérnökök, orvosok, és sok olyan vállalat, melynek egy-egy speciális területen rendkívül nagy tapasztalata van. Ha ezeknek a szervezeteknek sikerül együttműködni, olyan okos egészségügyi megoldások jöhetnek létre, melyek nem csak magyarok millióinak lehetnek segítségére, de nemzetközi szinten is sikert arathatnak.”

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Építészeti innovációval a terrorizmus megelőzéséért

A Paulinyi&Partners egyedüli magyar szereplőként vesz részt az EUProtect projektben, melynek fő célja olyan új megoldások kidolgozása, amelyek nemcsak a polgárokat, hanem az épületet, az infrastruktúrát is védi a terrorista fenyegetésektől. A tervezőiroda egy budapesti bevásárlóközpont védelmére dolgoz ki részletes terveket.

2021. május 7. 19:03

Állja a sarat a hazai cégautópiac

A koronavírus-járvány hatására a magyar cégvezetők harmada várakozó álláspontra helyezkedett a céges flotta bővítését illetően és elhalasztotta az autóvásárlást, 12 százalékuk viszont a felgyorsult beszerzést választotta stratégiájául, hiszen a vírushelyzet miatt a munkavállaóik körében is körülbelül ugyanekkora arányban növekedett az igény a céges autóhasználatra. A bővítést tervezők szinte kizárólag (79%) új autók beszerzésén gondolkodnak, közel 40 százalékuk prémium kategóriás autó vásárlását tervezi – derül ki a Wallis Motor és a Share Now közös kutatásából. 

2021. május 7. 17:24

Teljes erőbedobással fordul a KKV-k felé az SAP Magyarországon

A pandémia kifutása után a rendes kerékvágásba való visszarázódás egyik legfontosabb eszköze a vállalatok további digitalizációja, mely egyszerre támogatja a költségcsökkentést és a bevételnövelést. Májustól egy könnyen bevezethető, felhőalapú vállalatirányítási szoftver, az SAP Business ByDesign magyarországi elindításával segíti a kis- és középvállalatok gyorsított ütemű digitalizációját az SAP Hungary. A vállalat mindemellett információs site-ot és blogot indít kkv.hu néven, és ingyenes webináriumok keretében mutatja be az érdeklődő cégvezetőknek, hogy az új szoftverre és a folyamatokba épített elemzésekre támaszkodva hogyan hozhatnak megalapozott és gyors üzleti döntéseket. 

2021. május 7. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35