Az ABB és a HPE közös megoldásaival intelligens ipari üzemek jönnek létre

forrás: Prím Online, 2017. december 11. 13:31

Az ABB és a Hewlett Packard (HPE) bejelentette, hogy globális stratégiai partnerségre lépnek, amelynek keretében az ABB piacvezető digitális portfólióját kínáló ABB Ability platformját ötvözik a HPE innovatív hibrid információs technológiai (IT) megoldásaival.  

Az együttműködés eredményeként olyan megoldásokat nyújtanak majd az ügyfelek számára, amelyek hatalmas tömegű ipari adatból elemzett, döntéselőkészítő információkat állítanak elő. Az ügyfelek az elemzett adatok felhasználásával növelhetik a tevékenységeik hatásfokát és versenyelőnyt érhetnek el.  

 

Az ügyfelek profitálhatnak az ABB üzemeltetés-technológiák (OT) terén szerzett szaktudásából és a HPE információtechnológia (IT) terén játszott vezető szerepéből.  Az ABB és a HPE olyan, az OT-t és az IT-t ötvöző közös ipari megoldásokat fog szállítani, amelyek az ipari adatokat döntéselőkészítő, elemzett információkká és automatikus műveletekké alakítják, illetve a széles körűen elterjedt felhőplatformokat, mint például a Microsoft Azure, kombinálják a vállalati adatközpontokban és a hálózatok végpontjain futó IT-rendszerekkel.   Az IT-platformok megfelelő kombinációjának alkalmazása felgyorsítja az adatfeldolgozást az ipari üzemekben, s ezzel párhuzamosan lehetővé teszi az ipari folyamatok több helyszínen átívelő hatékony vezérlését is.

 

„Ez a stratégiai partnerség az ipar digitális átalakításának már a következő szintjét fémjelzi.   A két cég együtt a hosszabb működési idő, a nagyobb sebesség és magasabb termelékenység érdekében a felhőalapú megoldások intelligenciáját elérhetővé teszi az ipari üzemek helyszíni telepítései és az adatközpontok számára is,” - nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.  „Az ABB és a HPE olyan megoldásokat szállít, amelyek a hálózatok végpontjaitól a felhőig és az alaphálózatokig a számítástechnika teljes skáláját lefedik majd.”  

 

A 70 millió hálózatra csatlakozó eszközt, 70 000 digitális vezérlőrendszert és 6000 vállalati szoftvermegoldást magába foglaló kiépített bázisával az ABB megbízható, az iparban vezető szerepet játszó vállalat, amely már négy évtizede gyárt digitális megoldásokat ügyfelei számára.  „A HPE a világ egyik vezető vállalataként abban segíti ügyfeleit, hogy azok a biztonságos és szoftveralapú technológiákkal optimalizálni tudják az IT-környezeteiket. Ezek a technológiák a főbb üzleti eredmények javítása érdekében zökkenőmentesen integrálhatók a hagyományos IT-környezeten, a nyilvános és a magán felhőkön, illetve az intelligens edge-en keresztül.”    

 

„A két globális vezető cég most megkötött szövetsége az együttműködés kiterjedése és mélysége tekintetében egyedülállónak tekinthető, és áttörést jelent az ipari internet térnyerése szempontjából,” - nyilatkozta Meg Whitman, a HPE vezérigazgatója.  „Az ABB-vel együtt alakítjuk a digitalizált ipar jövőjét, ahol minden számítástechnikára épül, az intelligenciával ellátott gépek pedig együttműködnek egymással, amellyel lehetséges az igények változása szerinti rugalmas alkalmazkodás, illetve a globális ellátási láncok azonnal reagálni tudnak majd a rendkívüli eseményekre.  Ez a stratégiai partnerség izgalmas új üzleti lehetőségeket teremt a közös ügyfeleink számára is.”  

 

Annak érdekében, hogy az ügyfeleinknek teljes körű (end-to-end) szolgáltatást tudjunk biztosítani az ABB és a HPE partneri együttműködésének köre közös innovációra, közös fejlesztésre, megoldások közös piaci bevezetésére és közös szolgáltatásokra is kiterjed.  

 

Az IDC piackutató cég előrejelzései az mutatják, hogy az ipari internetre (IoT) fordított összegek a 2017-ben várható 800 milliárd USD-ról 2021-ben 1,4 billió USD-ra növekednek. A legnagyobb beruházások jelenleg olyan területekre irányulnak, mint például a gyártás, a közlekedés és a közüzemi szolgáltatások. A vállalatok az ipari internetben rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében olyan új megoldásokba ruháznak be, amelyek digitalizálják az ipari berendezéseket, és integrálják azokat a szélesebb IT-környezetbe.  Az ABB és a HPE együtt dolgozik majd azon képességek egyesítésén, amelyek lehetővé teszik ennek az átalakítási folyamatnak a felgyorsítását. 

 

 

  

IT, ahol az szükséges 

Az ipari berendezések környezetében végzett adatgyűjtés, az analitika és a vezérlési folyamatok segítségével a felhasználók kiküszöbölhetik a távoli IT-rendszerekkel kapcsolatos várakozási időket, valamint a biztonsági és a megbízhatósági problémákat.   Az ABB és a HPE a tervek szerint közösen fejleszt, fogalmaz és szervizel olyan digitális ipari megoldásokat, amelyek az alábbi előnyöket kínálják majd az ügyfelek számára: 

  • Elemzett, döntéselőkészítő információk és automatikus műveletek generálása ipari adatokból – az ABB Ability alapú alkalmazásoknak az ipari berendezések közelében vállalati szintű IT-rendszereken történő futtatása azzal a céllal, hogy felgyorsítsák a hatalmas mennyiségű adat feldolgozását, valamint 
  • Ipari folyamatok kezelése és vezérlése a szállítói lánc teljes spektrumában: hibrid IT alkalmazásával zökkenőmentes szolgáltatás a végponti eszközöktől a felhőn át az alaphálózatokig, és kritikus adatok számos helyszínen történő elérhetősége. 

 

Az együttműködéssel az ABB Ability megoldások hibrid platformokon, így például a HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack-en, futhatnak, így a felhasználók az alkalmazásokat a preferált helyeken – a HPE infrastruktúrán, az ipari üzemekben és az adatközpontokban, vagy a Microsoft Azure nyilvános felhőben – telepítsék, és ezáltal teljesíteni tudják a teljesítményre, a biztonságra vagy a helyszíneken átnyúló együttműködésre vonatkozó követelményeket. 

  

Az ABB és a HPE adatközpontokhoz kifejlesztett közös megoldásokat is szállítani kíván. Ezek köre az alábbiakra terjed majd ki:  

  • Adatközpont automatizálás: az adatközpont energiaellátási, hűtési és épületrendszerei adaptálhatók a változó IT-igényekre vagy a rendkívüli eseményekre.   E cél érdekében az ABB és a HPE az ABB Ability Data Center Automation-t, amely vezérli, felügyeli és optimalizálja az adatközpont létfontosságú infrastruktúráját, integrálja a HPE IT-infrastruktúra automatizálási szoftverébe, a HPE OneView-ba.  
  • Biztonságos „edge” adatközpont: ez a kifejezetten mostoha ipari környezetre kialakított adatközpont azt a célt szolgálja, hogy a vállalati szintű IT-kapacitást közelebb vigyék az adatgyűjtési és gépvezérlési pontokhoz.  A felhasználásra kész („off-the-shelf ready”), az ipari felhasználók számára valós idejű elemzett adatokat és automatikus műveleteket biztosító IT adatközpont-megoldást az ABB, a HPE és a világ legnagyobb IT rack rendszer gyártójának számító Rittal közötti együttműködés keretében fejlesztik ki.

 

A két cég partneri együttműködését a HPE „Discover” konferenciáján jelentették be. A Madridban megtartott rendezvényen a két cég bemutatta az első közösen fejlesztett megoldásokat és a prototípusokat is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyorsan halad az AI elfogadása, de a szervezeti változás kulcsfontosságú a skálázáshoz

A mesterséges intelligencia technológiákra fogékony vállalatok már túljutottak a generatív mesterséges intelligencia iránti rajongás szakaszán, és azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabban leküzdjék a bevezetést akadályozó tényezőket. A Deloitte legfrissebb kutatásában megkérdezettek közel háromnegyede a következő két évben a generatív AI miatt kíván változtatni a tehetségmenedzsment stratégiáján, különös tekintettel a munkafolyamatokra, a képzettség növelésére és az átképzésre.

2024. június 19. 15:18

A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.

2024. június 19. 13:19

TheFence: a jogosultság mindent visz!

Mérföldkő az informatikai biztonság területén elismert amerikai-magyar tulajdonú XS Matrix életében, hogy az IBM és az Oracle után Vágvölgyi Zoltán kereskedelmi igazgatóként a kiberbiztonsági startuphoz igazolt. Feladata többek között, hogy a vállalati hozzáférések felderítésére, felülvizsgálatára, elemzésére fejlesztett THEFENCE megoldás hazai és nemzetközi piaci jelenlétét tovább erősítse.

2024. június 19. 11:42

Végleges döntés született az OXO Technologies hollandiai székhelyáthelyezéséről

Az OXO Technologies Holding közgyűlése második döntésével is jóváhagyta a Társaság székhelyének áthelyezését Budapestről a hollandiai Rotterdamba, mely döntés így véglegesnek tekinthető. A székhelyáthelyezés jogi folyamata ennek megfelelően a következő hónapokban zárul, mindez azonban nem érinti a Társaság részvényeinek BÉT Xtend piacon történő kereskedését, amely ez alatt az időszak alatt és a székhelyáthelyezést követően is folyamatos marad.

2024. június 19. 10:16

Új megoldásokat mutatott be a Huawei a digitális átállás felgyorsítására

Ismét megrendezték a Huawei Tech4Value – ICT Day konferenciáját, amelyen a legújabb az oktatást, közlekedést, közigazgatást érintő digitalizációs folyamatokról esett szó. Az eseményt Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter nyitotta meg, de felszólalt többek között Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős-, Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Joó István, a HIPA Befektetési Ügynökség vezérigazgatója is. 

2024. június 18. 21:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30