NTT DoCoMo: java-netes mobilszolgáltatás

FeriMesz , 2000. december 26. 23:37
A japán mobilóriás, az NTT DoCoMo egy újsághír szerint a jövő hónapban a világon elsőként indítja be újfajta mobil-internetes szolgáltatását, amely a Java számítógépes nyelven alapszik.
A Java lehetővé teszi, hogy az internetes szoftvereket nagy sávszélességen továbbítsák mobiltelefonokra - tette közzé a Nihon Keizai Shimbun japán magazin december 26-i kiadásában. Az új technológia segítségével a mobiltelefon-tulajdonosok játékokat tölthetnek le az internetről, és a világhálón keresztül játszhatnak egymással. Az aktuális időjárási adatokat, tőzsdei információkat, közlekedési híreket is le lehet majd tölteni az internetről.

Ehhez szükséges az NTT DoCoMo mobil internetszolgáltatására, az i-mode-ra, valamint egy terminál megvásárlása az új programmal. A japán J-Phone idén májusra, a KDDI-csoport pedig jövő nyárra tervezte a hasonló szolgáltatás bevezetését. A Japánban kifejezetten sikeres i-mode által az NTT DoCoMo vette át a vezető szerepet. Májusban a cég üzembe helyezi a harmadik generációs mobilszolgáltatást, az európai és az amerikai konkurenciánál jóval előbb.

Kulcsszavak: mobilszolg +fohir DoCoMo NTT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50