NTT DoCoMo: java-netes mobilszolgáltatás

FeriMesz , 2000. december 26. 23:37
A japán mobilóriás, az NTT DoCoMo egy újsághír szerint a jövő hónapban a világon elsőként indítja be újfajta mobil-internetes szolgáltatását, amely a Java számítógépes nyelven alapszik.
A Java lehetővé teszi, hogy az internetes szoftvereket nagy sávszélességen továbbítsák mobiltelefonokra - tette közzé a Nihon Keizai Shimbun japán magazin december 26-i kiadásában. Az új technológia segítségével a mobiltelefon-tulajdonosok játékokat tölthetnek le az internetről, és a világhálón keresztül játszhatnak egymással. Az aktuális időjárási adatokat, tőzsdei információkat, közlekedési híreket is le lehet majd tölteni az internetről.

Ehhez szükséges az NTT DoCoMo mobil internetszolgáltatására, az i-mode-ra, valamint egy terminál megvásárlása az új programmal. A japán J-Phone idén májusra, a KDDI-csoport pedig jövő nyárra tervezte a hasonló szolgáltatás bevezetését. A Japánban kifejezetten sikeres i-mode által az NTT DoCoMo vette át a vezető szerepet. Májusban a cég üzembe helyezi a harmadik generációs mobilszolgáltatást, az európai és az amerikai konkurenciánál jóval előbb.

Kulcsszavak: mobilszolg +fohir DoCoMo NTT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52