Az innovációs miniszter a Huawei magyarországi terveiről tárgyalt

forrás: Prím Online, 2020. március 5. 09:21

Az ötödik generációs mobilhálózatok bevezetéséről és a Huawei Technologies magyarországi terveiről egyeztetett Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. A találkozón a tárcavezető kiemelte, a magyar piac továbbra is nyitott a cég teljes részvétele felé az 5G technológia hazai kiépítésében. 

Az úgynevezett, ötödik generációs (5G) technológia minden eddiginél gyorsabb és nagyobb mennyiségű adat átvitelét teszi lehetővé valós időben, késleltetés nélkül a mobilhálózatokon, aminek köszönhetően Magyarország a digitális fejlődés új korszakába léphet. Magyarország az 5G-s távközlési rendszer és az ezzel kapcsolatos kompetenciák egyik vezető országává kíván előlépni Európában, ahogyan ez a negyedik generációs mobilhálózatok esetében is történt. 

 

Az innovációs miniszter ezért ismét megbeszélést folytatott a Huawei Technologies, infokommunikációs multinacionális vállalat magyarországi vezetőivel, akikkel többek között olyan fejlesztési irányokról is egyeztetett, mint az 5G magyarországi bevezetése, felhasználási, biztonsági követelményei, valamint a hazai kutatás-fejlesztési lehetőségek; így például a felhő infrastruktúra, vagy akár a kiberbiztonság területén. 

 

Az egyeztetésen, a kutatás-fejlesztésbe globális bevételének évente legalább 10 százalékát visszaforgató Huawei vezetői és a tárcavezető tárgyaltak a vállalat digitális tudásának és képességeinek transzferéről, összpontosítva a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozás, a média és az ultra-nagy méretű elosztott infokommunikációs rendszerek, továbbá a nyílt forráskódú, felhő számítástechnikához szükséges OpenStack fejlesztésére. 

 

A miniszter a vállalat körül kialakult, nyugati vitával kapcsolatban a megbeszélésen ismét kiemelte: „igazoltnak látjuk és fenntartjuk eddigi álláspontunkat, amely a kiberbiztonságot nem politikai kérdésként, hanem technológiaiként kezeli. A hazai piac továbbra is nyitott a cég teljes körű részvétele felé az 5G technológia hazai kiépítésében” – tette hozzá.

 

A távközlési és infokommunikációs eszközöket gyártó, iparágában globálisan vezetőnek számító vállalat Kínán kívüli legnagyobb gyártási- és logisztikai központját Magyarországon üzemelteti, a Huawei Európai Ellátó Központban már az Ipar 4.0 okos-gyártás koncepciónak megfelelően folytatják a gyártást. A Huawei Technologies Hungary távközlési és vállalati üzletága infokommunikációs eszközeinek és megoldásainak, valamint a fogyasztói üzletágon keresztül forgalomba kerülő okoseszközeinek köszönhetően a magyarok közel 80 százaléka használja a vállalat valamilyen termékét kommunikációra, internetezésre. A Huawei egyébként az egyik legtöbb vámot befizető vállalat és a legnagyobb adózók közé tartozik Magyarországon.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi szakmai elismerés a Telekom székháznak

Az A 'Design Award and Competition a világ egyik legjelentősebb szakmai elismerése, mely a design és az építészeti szakma kiemelkedő alkotásait díjazza. A HD Group a Telekom székházban kialakított vizuális normarendszer megalkotásával pályázott és nyert a Graphics, Illustration and Visual Communication kategóriában.

2021. május 8. 18:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35