Nemzetközi design elismerés az egyedi magyar fejlesztésnek

forrás: Prím Online, 2021. április 13. 17:58

Alig több, mint egy hónapja mutatkozott be a 878 márka a világ első, magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhájával, máris besöpörte a Red Dot Termékdizájn 2021 díjat, az egyik legnívósabb nemzetközi dizájn- és formatervezési elismerést. A rangos díjjal a termék kiváló minőségét, az innovációt, az egyedülálló megjelenését és funkcionalitását méltányolták. A vitorlásruhák vezető tervezője, egyben a vállalat partnertulajdonosa Majer Lilla, a tervező csapatot pedig Nagy Marcell, Mákl Roland és Tóbiás Richárd erősíti.

A 878 prémium vitorlásruházatban a technológia, a digitális megoldások és az anyaginnováció találkozik az egyedi dizájnnal, melyek összességében a hobbi-és versenysportolók teljesítményének növeléséhez járulnak hozzá. A Red Dot díj elnyerésével az okos vitorlásruha bizonyította, hogy a nemzetközi piacon nemcsak megállja a helyét, hanem ki is tűnik a mezőnyből. 

 

A 878 vitorlásruháinak további egyedisége, hogy egy Nobel-díjas anyagból, grafénból készülnek, a vállalat saját, székesfehérvári gyárában, melyek amellett, hogy sokkal könnyebbek egy áltagos vitorlásruhánál, tökéletesen vízállóak, a 3D-s testszkennelésnek köszönhetően pedig teljes mértékeben testreszabhatóak. A termék-és anyaginnovációnak, valamint az intelligens, ruhába épített digitális megoldásoknak köszönhetően a vitorlásruhák még jelentősebben hozzájárulnak a sport maximális élvezhetőségéhez és a teljesítmény fokozásához.

 

 

A több, mint 65 éves múltú pályázatra a világ számos országából érkeztek nevezések, melyből egy ötven tagú szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A nyertes pályázatok - így a 878 vitorlásruhája is - amellett, hogy bekerülnek a Red Dot Design 2021/2022-es évkönyvébe, a németországi Essenben található Red Dot Design Museumban is bemutatkozhatnak a „Design on the Stage” kiállításon.

 

„Nagyon örülök ennek a megtisztelő elismerésnek, különösképp, hogy termékünkkel még csak alig pár hete léptünk a piacra. A most megkapott díjra remek visszajelzésként is tekintünk, miszerint termékeink amellett, hogy hiánypótlóak, valódi dizájn- és termékfejlesztési értékeket is képviselnek a globális piacon” – mondta el Papp István, a 878 alapító ügyvezető igazgatója.

 

A vállalat további erénye, hogy kiemelten törekednek a fenntarthatóságra. A ruhák elkészítéséhez kizárólag vegyszermentes és környezetbarát anyagokat használnak fel és fejlesztenek, valamint minimalizálják a vízhasználatot, emellett a nyereség egy részét a víz és az óceán tisztítására irányuló kezdeményezésekre fordítják a későbbiekben. Teljesen digitalizált és számítógéppel vezérelt gyártási kapacitásainak köszönhetően hulladékmentes vállalatként működnek, a termékeket pedig környezetkímélő módon juttatják el a vásárlókhoz.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szoftverrobotok csökkenthetik a súlyos munkaerőhiányt

A koronavírus-járvány lecsengésével szinte az összes szektorban rendkívül pozitívak a kilátások, ugyanakkor a cégek életét napjainkban a munkaerőhiány nehezíti meg. Ma már viszont sok olyan pozíció létezik, ami nagyon egyszerűen kiváltható szoftverrobotok alkalmazásával. Szőnyi András, a Mortoff üzletfejlesztési vezetője arról beszélt, hogy a technológia különböző applikációk használatában, fájlok konvertálásában, adatfeldolgozásban és komplex riportok generálásában is a vállalatok hasznára válhat úgy, hogy a már meglévő munkatársakkal kreatívabb feladatokat tudnak végeztetni.

2021. június 19. 14:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40