Új trendek a digitális dolgozói képzésekben

forrás: Prím Online, 2021. május 15. 12:47

A cégek felgyorsult digitális átállása magával hozta az online dolgozói képzések széles skáláját. Ahhoz azonban, hogy ezek hatékonyak legyenek, tisztában kell lenni a különféle módszerek sajátosságaival, korlátaival és lehetőségeivel is. Az eltérő technikák kombinálására ad lehetőséget a blended learning, azaz kombinált tanulás, ami a különböző módszerek eltérő előnyeit ötvözi, míg a mikrotanulás a tananyag könnyebb, a Z generáció digitális igényeihez is passzoló elsajátítását segíti – tájékoztatott a K&H HR vezetője.

A már több mint egy éve tartó otthoni vagy hibrid munkavégzés rákényszerítette a cégeket a gyorsabb digitális átalakulásra. Ennek azonban a képzések terén nagy előnye lehet. Azzal ugyanis, hogy a cégek digitális lehetőségei és a dolgozók informatikai készségei kiszélesedtek, alkalom nyílik az eddigi offline tanulási módokat online eszközök segítségével továbbvinni. 

 

„Már a koronavírus-járvány előtt is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy lehetőséget biztosítsunk a kollégáknak a fejlődésre, hogy képezhessék vagy akár több területen is kipróbálhassák magukat. A home office azonban egy merőben új világot nyitott ebben. A pandémia elején még tapasztaltunk némi kételkedést az online készségfejlesztő tréningek irányába, és sokan úgy gondolták, hogy inkább kivárnak, amíg személyesen lehet folytatni. Az első online képzések után azonban ez az ellenállás teljesen eloszlott. A kollégák mostanra nagyon nyitottak lettek a digitális tréningek iránt, és a szakmai tananyagok mellett az olyan készségfejlesztő ismeretek elsajátítása, mint a stresszkezelés, a hatékony időgazdálkodás vagy a változáskezelés is nagyon népszerűek lettek” – összegezte az elmúlt egy év képzési tapasztalatait Végh József, a K&H HR igazgatója, ami a PwC Magyarország tavalyi felmérése alapján a bankszektor egyik legvonzóbb munkahelye. 

 

 

A megfelelő kombináció kiválasztása

A digitális képzéseknek három variációja is szerepet kap a dolgozói tréningek lebonyolításakor. Az önállóan elsajátítható e-learning tananyagok mellett helyet kapnak a közösségi online képzések és tudásmegosztó fórumok, illetve az interaktív programok, alkalmazások is. Az eltérő sajátosságok miatt azonban ezeket a tanulási fázis különböző szakaszaiban érdemes alkalmazni. Ez az ún. „blended learning”, azaz kombinált tanulás, amikor a különböző technikák egymást követően vagy kiegészítéseként jellennek meg. Így például az 50-60 fős, elméleti előadás gyakorlati részét már 6-8 fős foglalkozáson érdemes folytatni. Ez ugyanis az a keretszám, aminél az oktató még követni tudja a résztvevők munkáját. Különösen igaz ez az a működés közben lévő rendszerek tanítása során, amikor az oktatónak feltétlenül oda kell figyelni arra, hogy ne veszítse el a hallgatót a tanulási folyamatban.

 

Sok kicsi sokra megy – a mikrotanulás növekvő trendje

A vállalati képzések másik, egyre felkapottabb trendje a mikrotanulás (microlearning), ami a teljes tananyag részletekre bontásával teszi egyszerűbben elsajátíthatóvá a tananyagot. A mindennapi munkarutinba könnyen beilleszthető „tanfalatok” nagyban segítik a munkavállalók érdeklődésének folyamatos fenntartását, és a kollégák között egyre nagyobb arányban szereplő Z generáció által megszokott és igényelt folyamatos információáramlást is lehetővé teszik. 

 

„Érdemes tehát a munkáltatóknak minél szélesebb körben kiaknázni az online képzésekben rejlő lehetőségeket, ugyanis a digitális oktatási módszerek szempontjából rendkívül dinamikus fejlődést hozott az elmúlt időszak. Ahhoz azonban, hogy a kollégák valóban szívesen és hatékonyan sajátítsák el a szükséges ismereteket, fontos tisztában lenni a különböző online eszközök sajátosságaival, azok előnyeivel és korlátaival is, és ennek megfelelően felépíteni a leginkább megfelelő digitális képzési folyamatot” – hangsúlyozta a HR szakember. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17