Szenzációs magyar siker a Sim Racing World Cup európai selejtezőjén

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 21. 12:01

A világ legjobb idejével Európa legkiválóbb virtuális pilótáit utasította maga mögé Tóth Dávid a Sim Racing World Cup július végi kvalifikációs selejtezőjében, így ő képviselheti hazánkat és egyben kontinensünket is a szimulátoros világbajnokság októberi monacói döntőjében. A szintén a Magyar E-sport Válogatott színeiben induló Pinczés Ádám is fantasztikus teljesítményt nyújtott: régiós összesítésben a hetedik leggyorsabb időt futotta, ezzel az abszolút hetedik helyet szerezte meg.

Július végén rendezték meg a Sim Racing World Cup 2022 kvalifikációs selejtezőjét az Asetto Corsa elnevezésű játék platformján, ahol hazánk két legjobb virtuális pilótája, Tóth Dávid és Pinczés Ádám állhatott rajthoz a Magyar E-sport Válogatott színeiben.

 

A szimulátoros világbajnokság 72 órás kontinentális válogatója során Tóth Dávid 278, Pinczés Ádám pedig 192 szabályos kört teljesített. A hihetetlenül erős mezőnyben csak tized-, illetve századmásodpercek döntöttek a versenyzők között.

 

Végül 1:33:197-as eredménnyel Tóth Dávid autózta virtuálisan a leggyorsabb időt, és ezzel nem csupán az európai mezőnyt, de a kvalifikáció összes régióját is maga mögé utasította. Kontinensünkről például Szlovénia legjobbját, a több autószimulátorban összesen nyolc világbajnoki címmel rendelkező Jernej Simončičot, aki így összetettben a második helyre futott be és ezáltal szintén ott lesz a döntőben, továbbá a Williams Racing Esports hivatalos versenyzőjét, a norvég Kenneth Gulbrandsent, aki negyedik lett, illetve a szintén norvég Tommy Østgaardot, aki jelenleg a Porsche gyári e-sport-csapatának pilótája és az ötödik helyezést érte el.

Tóth Dávid

 

„Nagyon boldog vagyok! A három nap alatt körülbelül 16-18 órát tettem bele a készülésbe. Szerencsére az egyik kedvenc autómmal versenyezhettünk, tehát hamar hozzászoktam, ám kezdetben kicsit eltévedtünk a beállításában. A második napon azonban megtaláltuk azt a setupot, amellyel mi is gyorsabbak lettünk, és már aznap sikerült bebiztosítanom ezt az időt. A Sim Racing World Cup döntője lesz az első offline esemény, amelyen versenyzőként részt veszek majd. Büszke vagyok rá, hogy én képviselhetem Magyarországot!” – mondta el Tóth Dávid, a magyar rendezésű Sim Liga korábbi kétszeres győztese, aki 2022 februárja óta az Arnage Competition csapat tagja.

 

A szintén a Magyar E-sport Válogatott színeiben induló Pinczés Ádám is fantasztikus teljesítményt nyújtott: ideje mindössze 0,213 másodperccel maradt el Tóth Dávidétól, amellyel európai és régiós összesítésben is a hetedik leggyorsabbnak bizonyult, ezzel pedig a teljes, 77 fős mezőnyt tekintve az abszolút hetedik helyet szerezte meg.

 

„Természetesen szerettem volna ott lenni Monacóban, ugyanakkor nagyon örülök Dávid eredményének! A munkám miatt sajnos kevesebb időt tudtam a készülésre fordítani, mint amennyit szerettem volna, de igyekeztem mindezt behozni. Mindketten próbáltuk megtalálni a játék és az autó trükkjeit, folyamatosan figyeltük az ellenfeleinket is, például milyen gumit, váltóáttételt használnak, milyen íveken autóznak. Minden nap megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, a közös munka pedig meghozta a gyümölcsét: a végleges setuppal sikerült felvennünk a versenyt a nemzetközi elittel, és Dávidnak egy szinte tökéletes kört futnia, amivel megnyerte a kvalifikációt” – emelte ki Pinczés Ádám, aki 2017 óta versenyzik a szimulátorozás világában nemzetközi szinten, jelenleg szintén az Arnage Competition csapat tagjaként.

 

Szenzációs eredményének köszönhetően Tóth Dávid, a Magyar E-sport Válogatott kiválósága Európa, és egyúttal a világ leggyorsabbjaként utazhat a Sim Racing World Cup 2022-es döntőjére, amelyet október 23-án rendeznek meg Monacóban.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Így használjuk biztonságosan a kijelzőket

A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy – az időjárástól függetlenül – miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hogy egyre többet használunk kijelzőket, képernyőket.

2024. április 21. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50