Az AI hozza el az igazi szerelmet az egyedülállóknak?

forrás: Prím Online, 2023. június 12. 18:40

A mesterséges intelligencia lázban tartja a világot, az élet minden területén várhatóan átalakítja majd a folyamatokat. A nagy technológiai cégek, mint a Google vagy a Facebook eddig is használtak olyan AI algoritmusokat, amik a háttérben segítették a keresést vagy a tartalmak szűrését, azok személyre szabott tálalását a felhasználók felé. Az igazi áttörést a ChatGPT 2022. novemberi indulása hozta, ami először mutatta meg sok millió felhasználónak, hogy milyen széleskörű használatra lesz alkalmas ez a technológia. Nem véletlen, hogy soha ilyen gyorsan nem terjedt el online szolgáltatás, 5 nap alatt regisztrálta be a ChatGPT az egymilliomodik felhasználót, jelenleg 100 millió aktív tagjuk van. 

Magyarországon számos piacvezető online társkeresőt működtető Dating Central Europe Zrt. volt az első még 2010-ben, aki a Randivonalon a Gravity-vel közösen bevezette a big-data ajánlórendszert, ami öntanuló módon finomítja, hogy kik a legmegfelelőbb pár-jelöltek a számunkra. A rendszer a Randivonalon töltött idő alatt a viselkedésünkből tanulja meg, hogy mik a legfontosabb preferenciáink a párkeresésben, így folyamatosan egyre pontosabb találatokat kapunk.

 

A Randivonal mérnökei jelenleg is több kutatást folytatnak a mesterséges intelligencia területén. A kutatások célja, hogy a társkereséssel töltött időt – 3-4 hónap átlagosan – drasztikusan le tudják rövidíteni a pontosabb találatokkal.

 

 

 

„Úgy gondoljuk, hogy a mesterséges intelligencia az online társkeresésben is paradigmaváltást hozhat. A világ legjobb társkereső oldalára csak beregisztrálok és egyetlen olyan találatot ad, aki annyira hozzám illik, hogy ő lesz az életem párja. Ez ma még utópia, és az emberi természet sem feltétlenül ennyire leképezhető, de abban biztos vagyok, hogy minden fejlesztésünkkel ebbe a cél irányába kell haladjunk. Nagyon fontos, hogy a magyar cégek is bátran kezdjenek el kísérletezni a legújabb technológiával. A belépési küszöb alacsonyabb, mint gondolnánk.” – mondta Weiler Péter vezérigazgató

 

A Randivonal AI folyamatainak kiépítésében az egyik első lépcső a mai napon élesített kép-tanuló rendszer, ami a felhasználók arc-szimpátiáját vizsgálja. A szerelem első látásra nem áll messze a valóságtól, hiszen az agyunk néhány másodperc alatt dönti el, hogy a másik ember szimpatikus-e. Az online társkeresésben eltöltött 23 év tanulsága ugyanakkor, hogy ez nem feltétlenül minden, hiszen a másik megismerése ezt jelentősen tudja árnyalni. Mégis abban komoly szerepe van a másik arcvonásainak, hogy kivel szeretnénk elindítani egy beszélgetést, kire kattintunk. Ebben fog tudni mostantól a Randivonal pontosabb találatokat adni.

 

A társkereső AI kiépítésének a második fázisát a Randivonal ősszel tervezi, ami az összes regisztráció során megadott adatból, keresési szokásokból és egyéb online viselkedésből nyert adatra támaszkodik majd.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17