Bővít és hosszabbít a GLP régi partnere Gyálon

forrás: Prím Online, 2023. június 21. 20:32

Másfélszeresére bővíti korábban bérelt raktár- és irodaterületét a HOPI a GLP Gyál Logisztikai Központban. A parkot üzemeltető GLP ezzel egy időben jelentős szerződéshosszabbításról szóló megállapodást is kötött a belföldi és nemzetközi szállítmányozás, valamint a raktározás területén tevékenykedő szolgáltatóval.

A HOPI a GLP egyik legrégebbi hazai partnere. A logisztikai ingatlanok, a digitális infrastruktúra és a megújuló energiák terén tevékenykedő globális befektetéskezelő csoport 2020-ban jelent meg a magyarországi piacon egy hatalmas közép-kelet-európai ingatlanportfólió akvizíciója nyomán. Azóta több jelentős fejlesztést hajtott végre, jelenleg elsősorban Szigetszentmiklós térségében aktív, ahol több ütemben összesen mintegy 180 ezer négyzetméternyi első osztályú létesítményt hoz létre.

 

A GLP ingatlanállományának fontos jellemzője a stratégiai elhelyezkedés: nagyvárosok vonzáskörzetében, frekventált csomópontok, közúti gyorsforgalmi útvonalak közvetlen közelében találhatók. Ezek az ismérvek a már meglévő ingatlanok esetében is fennálnak, a GLP Gyál Logisztikai Központ Budapest belvárosától mindössze 23 kilométerre, az M5 autópálya mentén, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér közelében helyezkedik el.

 

 

A HOPI Hungária Logisztikai Kft. több mint 15 éve működik Gyálon. A jelenlegi, mintegy 5000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet magában foglaló bérleménybe 2022 júniusában költözött a vállalat, és máris eljött a bővítés ideje. A minap aláírt megállapodás szerint a HOPI csaknem 2500 négyzetméteres újabb egységet vesz birtokba.

 

Fekete Attila, a HOPI Hungária Logisztikai Kft. értékesítési igazgatója kiemelte: „A GLP-vel ápolt jó kapcsolatunk megkönnyítette a dolgunkat, amikor a GLP Gyál Logisztikai Központban való hosszabbításról és bővítésről döntöttünk. A proaktív, együttműködő hozzáállás, amellyel a GLP a bérlői elvárásokat kezeli, az épületeik magas műszaki és fenntarthatósági színvonala, valamint stratégiai elhelyezkedésük mind-mind nagy előnyt jelentenek.”

 

Kerekes István, a GLP Hungary országigazgatója elmondta: „A GLP üzleti filozófiájának fontos tényezője a hosszú távú perspektíva. Az épületeink általában a szokásosnál tovább maradnak a portfóliónkban, és saját dedikált szakembereink gondoskodnak az üzemeltetésükről is. Ez a megközelítés kedvez a szoros és hosszú távú partnerkapcsolatok kialakításának. Az utóbbi évek szerződéshosszabbításai és bővítései azt mutatják, hogy képesek vagyunk megfelelni ügyfeleink növekvő elvárásainak a folyamatosan növekvő bérleti díjak mellett is.Úgy vélem, hogy munkánk eredményességét jól jelzi, hogy számos bérlőnk évek óta velünk együtt növekszik, bármekkora méretű létesítményről legyen is szó.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17