Hackerprogramot mindenkinek!

Tóth Kristóf, 2001. március 5. 23:09
A nemrég megjelent ShareSniffer nevű program segítségével minden védtelen, Windows operációs rendszert futtató online számítógépre be lehet lépni, onnan fájlokat le- és feltölteni, módosítani és törölni.
Az új programot bárki, a hackerek is, szabadon letölthetik az internetről. A szoftver eredeti célja, hogy a felhasználók egy másik számítógép merevlemezéről egyszerű módon tölthessenek le és fel adatokat.

A szoftver ingyenes változata a ShareSniffer nevet viseli. A gyártó tervei szerint később kibővített képességekkel rendelkező verziók is napvilágot látnak, igaz, ezekért fizetni kell majd. Az alkalmazás jelenleg csak Windows rendszert futtató számítógépekkel működik.

"A ShareSniffer egy, a hackerek által is alkalmazott eszköz felhasználóbarát változata" - mondta Kevin Poulsen, a SecurityFocus.com szaktanácsadója.

A programot készítő ShareSniffer Inc. rájött arra, hogy ha egy számítógép a hálózatra csatlakozik, akkor a merevlemezéhez hozzá lehet férni.

"Szeretném kihangsúlyozni, hogy a számítógépüket közkézre bocsátók önként dönthetnek a dologban. A Microsoft Windows az alapbeállítások szerint nem engedi, hogy a fájlokhoz a hálózaton keresztül valaki is hozzáférjen. Pontosan konfigurálni kell a rendszert, hogy a fájlok elérhetőek legyenek" - mondta Kerry Rogers, a program kifejlesztője.

Azt azonban már elfelejtette elmondani, hogy a többi fájlcsereprogramtól (Gnutella, Napster) eltérően nem szükséges a ShareSniffer kliensprogram telepítése és lefuttatása a célszámítógépen.

A ShareSniffer programot futtató felhasználók bármilyen Windows számítógéphez szabadon hozzáférhetnek, melyen aktiválták a nyomtató- vagy fájlmegosztást, illetve nincs jelszóval vagy tűzfallal védve. Az ilyen védtelen számítógépek merevlemezeiről szabadon lehet letölteni, feltölteni adatokat, módosítani vagy törölni fájlokat.

A cég tervei között szerepel, hogy a jövőben létrehoznak egy olyan adatbázist, mely a hozzáférhető számítógépek listáját tartja nyilván.

"A fájlmegosztó szolgáltatások nagyon népszerűek. Úgy gondoljuk, hogy egy természetes evolúciónak lehetünk most tanúi. Sikerült előállítanunk egy olyan platformot, mely lehetővé teszi a valódi fájlmegosztást" - hangoztatta a Newsfactornek a ShareSniffer Inc.

Kevin Poulsen azonban más véleményen van: "Ez egy kereskedelmi forgalomba kerülő hackerprogram. A szoftver célja, hogy megkönnyítse a hackelést, és hogy széles körben elfogadottá tegye az idegen számítógépekbe való betörés tényét."

Kulcsszavak: intszoft hacker security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59