A Samsung robotporszívója újraértelmezi az otthoni takarítást

forrás: Prím Online, 2024. január 13. 16:01

A 2024-es CES-en mutatta be a Samsung új porszívócsaládját, amely a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával újradefiniálja az otthonok tisztán tartását. A termékcsaládba tartozik a Bespoke Jet Bot Combo porszívó- és felmosórobot, amely továbbfejlesztett MI és gőztisztító funkcióval rendelkezik. 

„Nagy örömmel mutatom be a 2024-es újgenerációs porszívó termékcsaládunkat. A Bespoke Jet Bot Combo a legújabb MI technológiát alkalmazva még inkább megkönnyíti a felhasználók mindennapjait – mondta Moohyung Lee, a Samsung digitális készülék üzletágának ügyvezető alelnöke és ügyfélélmény-csoportjának vezetője. – Az alapvető feladata, az erőteljes és eredményes tisztítás mellett, az új porszívó olyan innovatív funkciókkal teszi kényelmesebbé és hatékonyabbá a takarítást, mint a gőztisztítás.”

 

A Bespoke Jet Bot Combo* számos fejlett, MI-alapú funkciót kínál a még tisztább otthonokért

 

A Bespoke Jet Bot Combo egy MI-alapú porszívó- és felmosórobot, amely növeli a felhasználói élményt a takarítás közben és után is. A készülék a Bespoke Jet Bot MI+-ban korábban már bemutatott MI tárgyfelismerő technológia továbbfejlesztett változatának köszönhetően amellett, hogy segít elkerülni az akár egy centiméteres akadályokat is, több tárgyat képes megkülönböztetni, ezzel pontosabb irányítást tesz lehetővé. 

 

Az MI tárgyfelismerés a teret és a szennyeződéseket is képes érzékelni a még kényelmesebb használat és tisztább eredmény érdekében. Meghatározza és kategorizálja a feltérképezett területeket, például a nappalit és a konyhát, és automatikusan javasolja az elkerülendő, úgynevezett no-go zónák beállítását, ilyen lehet például a fürdőszoba, a terasz vagy a bejárat. Eközben, amikor a Bespoke Jet Bot Combo szennyeződést észlel, visszamegy a tisztítóállomásra, hogy magas hőmérsékletű gőzzel és vízzel felmelegítse a felmosópárnákat, majd visszatér a szennyezett területre. A 170 fordulat/perc sebességű, erőteljes pörgésű felmosópárnákkal még a makacs foltokat is könnyedén felsikálja. Mindennek köszönhetően a robotporszívó önállóan is rendkívül hatékonyan takarít, és sokkal kevésbé igényli az emberi beavatkozást.

 

Ezenfelül a modell az MI Padlófelismerés (AI Floor Detect) funkcióval érzékeli és megkülönbözteti a keménypadlót és a padlószőnyeget. A padló típusának megfelelően automatikusan megnöveli a szívóteljesítményt, hogy még a szőnyeg szálainak mélyen megbújó port is felszívja, ugyanakkor segít megelőzni, hogy a kárpitok átázzanak, vagy a piszkos felmosópárnák beszennyezzék őket. Amikor a Bespoke Jet Bot Combo érzékeli a szőnyeget, a továbbfejlesztett keresztszennyeződés elleni megoldással felemeli a felmosópárnákat, vagy a tisztítóállomáson leválasztja azokat.

 

A Bespoke Jet Bot Combo a takarítás utolsó percéig gondoskodik a zavartalan felhasználói élményről. A tisztítóállomás a felmosóbetéteket háromlépéses teljes tisztítási rendszerrel tartja higiénikusan és szagmentesen: az automatikus mosás után gőztisztítás, majd forró levegős automatikus szárítás következik. 

 

Elérhetőség

 

A termék jelenleg fejlesztés alatt áll, és a fent leírt funkciók még változhatnak.

 

________________________

*Jelenleg fejlesztés alatt áll és ennek függvényében változhat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17