Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 22:27

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

Merre indulhatunk?

 

Nagy valószínűséggel nem leszünk maximálisan elégedettek a helyzettel, ugyanis döbbenetesen magas árakon próbálnak többnyire rossz vagy közepes állapotú, esetleg látványban feltuningolt épületeket értékesíteni. Egy igazán jó ingatlant találni, a megfelelő helyen, kifizethető áron és durva meglepetések nélkül: ma már nagyon nehéz vállalkozás.

 

Gondolkodhatunk abban is, hogy telket veszünk, illetve a meglévőre építkezünk. Ám ez hatalmas beruházás, számos buktatóval és rizikós szituációval karöltve. Az EcoModul azonnal szállítható mobilházaival azonban a negatívumokat teljesen elkerülhetjük.

 


 

A könnyűszerkezetes építkezés előnyei

 

Sokféle lehetőségünk nyílik, ha elhatározzuk magunkat, hogy a hagyományostól eltérő építkezési módszert választunk. A legkézenfekvőbb ezek közül a konténerház, amely ma már egy modern és innovatív épületet jelent, amelyet adott esetben akár teljesen a saját elképzeléseinkre formálhatunk, hiszen a modulokat igényeink szerint variálhatjuk.

 

A helyszínen gyakorlatilag nincs különösebb teendőnk, a szokásos előkészületek közül is eldönthetjük, hogy mi az, amire nekünk konkrétan szükségünk van. Például kell-e elektromos hálózat, vagy szigetüzemű napelemes rendszer fogja az energiát szolgáltatni? Nélkülözhetetlen-e a csatornázás, vagy inkább kutat fúrunk és emésztőt használunk? Szeretnénk-e hagyományos alapozást, vagy megőriznénk az ingatlan mobilitását a talajcsavaros rögzítéssel?

 

Az építkezés helyszínén akár minimális rákészülés mellett, szinte pillanatok alatt telepíthető a telekre kiszállított konténerház.

 

A funkció csak rajtunk múlik!

 

Annak ellenére, hogy még mindig sokan asszociálnak a nyaralásra, ha azt hallják, hogy mobilház, a mai modellek már minden igényt kielégítenek. A négy évszakos épületekben modern alumínium nyílászárók vannak, dupla üvegezéssel, míg a falakba a legújabb PIR hőszigetelés kerül. Ezek együttesen képesek garantálni, hogy a beltér pillanatok alatt felmelegíthető, illetve lehűthető legyen, és a kialakított hőmérséklet hosszú időn keresztül meg is tudjon maradni a falakon belül.

 

Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik a mobilházakat akár állandó lakhatásra is. Az önálló életet kezdeni vágyó fiatalok tökéletes első otthonai lehetnek, de használhatjuk vendégháznak vagy hétvégi házként is. Nagyszerű ötlet kiállítóteremnek, üzlethelyiségnek vagy akár irodának is.

 

A döntés kizárólag a miénk, a lehetőség azonban benne van minden konténerházban, hogy gyorsan, kedvező áron és bosszankodás nélkül létesítsünk képükben egy új ingatlant a magunk számára.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 18650-es Li-ion-akkumulátorok jellemzői és felhasználási területei

A Li-ion-technológiával rendelkező akkumulátorok napjainkban rendkívül elterjedtek, hiszen kompakt méretük ellenére is kimondottan nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

2024. augusztus 20. 22:01

Élvezd a kert nyugalmát zárt kerítés mögött!

Amikor a családi házunkat körbevevő kerítésről döntünk, mérlegelni kell, hogy fogjuk-e, milyen rendszerességgel és milyen célra használni a kertet, továbbá milyen környéken helyezkedik el, milyen szomszédokkal körülvéve.

2024. augusztus 1. 22:41

A láb védelme innovatív megoldásokkal

A munka közben bekövetkező balesetek száma világszerte folyamatosan növekszik, egyes becslések szerint évente mintegy 2,6 millió munkavállaló hal meg munkahelyen bekövetkezett szerencsétlenségben. A legtöbb baleset nem súlyos, de vannak igen komoly sérülésekkel vagy halállal járók is. 

2024. augusztus 1. 22:34

Beszéljünk a zsírmájról!

A máj, mint méregtelenítő szerv feladata a szervezetben lévő méreganyagok lebontása. A mérgek lerakódásában szerepet játszhat az alkholfogyasztás, cigarettázás, kávézás, rendszeres gyógyszerszedés, és az is, ha a stresszt nem tanultuk meg kezelni.

2024. augusztus 1. 22:20

Útmutató az ideális babafülbevaló kiválasztásához

A babafülbevaló kiválasztása különleges figyelmet igényel, hiszen a kisgyermekek érzékeny bőre és füle miatt fontos, hogy a megfelelő ékszer kerüljön a kosárba, főleg, ha online rendelésről van szó. Íme, néhány fontos tényező, amely segít a döntésben!

2024. augusztus 1. 22:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33