Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 22:27

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

Merre indulhatunk?

 

Nagy valószínűséggel nem leszünk maximálisan elégedettek a helyzettel, ugyanis döbbenetesen magas árakon próbálnak többnyire rossz vagy közepes állapotú, esetleg látványban feltuningolt épületeket értékesíteni. Egy igazán jó ingatlant találni, a megfelelő helyen, kifizethető áron és durva meglepetések nélkül: ma már nagyon nehéz vállalkozás.

 

Gondolkodhatunk abban is, hogy telket veszünk, illetve a meglévőre építkezünk. Ám ez hatalmas beruházás, számos buktatóval és rizikós szituációval karöltve. Az EcoModul azonnal szállítható mobilházaival azonban a negatívumokat teljesen elkerülhetjük.

 


 

A könnyűszerkezetes építkezés előnyei

 

Sokféle lehetőségünk nyílik, ha elhatározzuk magunkat, hogy a hagyományostól eltérő építkezési módszert választunk. A legkézenfekvőbb ezek közül a konténerház, amely ma már egy modern és innovatív épületet jelent, amelyet adott esetben akár teljesen a saját elképzeléseinkre formálhatunk, hiszen a modulokat igényeink szerint variálhatjuk.

 

A helyszínen gyakorlatilag nincs különösebb teendőnk, a szokásos előkészületek közül is eldönthetjük, hogy mi az, amire nekünk konkrétan szükségünk van. Például kell-e elektromos hálózat, vagy szigetüzemű napelemes rendszer fogja az energiát szolgáltatni? Nélkülözhetetlen-e a csatornázás, vagy inkább kutat fúrunk és emésztőt használunk? Szeretnénk-e hagyományos alapozást, vagy megőriznénk az ingatlan mobilitását a talajcsavaros rögzítéssel?

 

Az építkezés helyszínén akár minimális rákészülés mellett, szinte pillanatok alatt telepíthető a telekre kiszállított konténerház.

 

A funkció csak rajtunk múlik!

 

Annak ellenére, hogy még mindig sokan asszociálnak a nyaralásra, ha azt hallják, hogy mobilház, a mai modellek már minden igényt kielégítenek. A négy évszakos épületekben modern alumínium nyílászárók vannak, dupla üvegezéssel, míg a falakba a legújabb PIR hőszigetelés kerül. Ezek együttesen képesek garantálni, hogy a beltér pillanatok alatt felmelegíthető, illetve lehűthető legyen, és a kialakított hőmérséklet hosszú időn keresztül meg is tudjon maradni a falakon belül.

 

Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik a mobilházakat akár állandó lakhatásra is. Az önálló életet kezdeni vágyó fiatalok tökéletes első otthonai lehetnek, de használhatjuk vendégháznak vagy hétvégi házként is. Nagyszerű ötlet kiállítóteremnek, üzlethelyiségnek vagy akár irodának is.

 

A döntés kizárólag a miénk, a lehetőség azonban benne van minden konténerházban, hogy gyorsan, kedvező áron és bosszankodás nélkül létesítsünk képükben egy új ingatlant a magunk számára.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan lehet elkövetni közúti veszélyeztetést?

A közúti veszélyeztetés szándékos bűncselekmény, mert a járművezető a szabályokat szándékosan szegi meg, a veszélyhelyzet pedig konkrétan meghatározott személyekre és helyzetre irányul. Az elkövető csak olyan személy lehet, aki a közúti közlekedés szabályainak hatálya alatt áll, tehát nem gyalogos és nem utas. 

2024. július 1. 22:57

A technológia és a design találkozása: modern fotótapéták

A mai modern otthonokba egyre népszerűbbé válnak a fotótapéták és a fotóposzterek, amelyek legnagyobb előnye az igazán élethű megjelenésük mellett, hogy bármilyen mintával elkészíthetőek, így minden otthon ideális dekorációi lehetnek.

2024. július 1. 22:51

Apróságok és kütyük, amelyeknek minden autós örülni fog

Ha ajándékozásról van szó, szeretteinket általában szeretnénk valami hasznos és emlékezetes dologgal meglepni. Ez azonban nem mindig egyszerű feladat. Szerencsére azonban egy vérbeli autós számára rengeteg izgalmas ajándékötlet közül válogathatunk.

2024. július 1. 22:45

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55