Az innováció új hulláma: a Z-generációról szól a Bosch×Richter Innovátorok Napja

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 26. 13:50

„Zések”, avagy a digitális bennszülöttek, akik egyszerre bátrak és tudatosak, őszinték és kritikusak. Vajon hogyan vélekednek az 1997 és 2012 között születettek az innovációról, a jövő munkahelyéről, és mi az, amit szerintük az élhetőbb jövőért tennünk kell? Z-generációs példaképekkel, izgalmas kutatási eredményekkel, inspiráló kerekasztal-beszélgetésekkel, a jövő innovátoraival és a legújabb gyógyszeripari és autóipari megatrendekkel érkezik az idei Bosch×Richter Innovátorok Napja, mely ezúttal a Z-generációt állítja fókuszba.

 

• A Z- generációra fókuszál idén a Bosch×Richter Innovátorok Napja, melyet az alapítók előtt tisztelegve tavaly hívott életre Magyarország két vezető nagyvállalata

• Z-generációs példaképek, a Bosch és a Richter hazai és nemzetközi vezető szakértői, valamint a jövő innovátorai keresik a választ napjaink legégetőbb kérdéseire szeptember 25-én, a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon

• A fiatalok innovációval kapcsolatos attitűdjeiről szóló közvélemény-kutatás legfrissebb eredményeit Steigervald Krisztián generációkutató mutatja be a konferencián

• A Bosch×Richter Innovátorok Napja betekintést enged a legújabb gyógyszeripari és autóipari megatrendekbe

• A rendezvényen bemutatkoznak az idén első alkalommal meghirdetett Bosch×Richter Ipari Innovációs Díj nyertesei is

 

Napjaink legégetőbb, jövőnket is meghatározó kérdései kerülnek terítékre szeptember 25-én a Bosch×Richter Innovátorok Napján, a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon. A konferenciát az ikonikus alapítók, Robert Bosch és Richter Gedeon, koruk meghatározó innovátorai előtt tisztelegve, hagyományteremtő jelleggel tavaly hívta életre Magyarország két vezető nagyvállalata.

 

Az idei eseményen a Bosch és a Richter hazai és nemzetközi vezető szakértői többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy mivel közlekedünk és hogyan gyógyulunk majd 5-10 év múlva, milyen üzenetet hordoz az alapítók életműve a Z-generáció számára, és milyen új dimenziók nyílnak meg az innovációban az ökoszisztéma, a felsőoktatás és a nagyvállalatok egyedülálló együttműködésével.

 

 

Z-generációs példaképek a Bosch×Richter Innovátorok Napján

 

A Bosch×Richter Innovátorok Napja előadói és beszélgetőpartnerei között megtaláljuk a Z-generáció sikeres startuppereit. Wettstein Albert, a Munch alapítója, továbbá Gyarmati Fanni, a Diverzum társalapítója és Silur – Ábrahám Endre, etikus hacker többek között az újítás iránti vágyról, motivációról és az „innovátor-karrierről” is megosztják gondolataikat. A fiatalok innovációval kapcsolatos attitűdjeiről szóló közvélemény-kutatás legfrissebb eredményeit pedig Steigervald Krisztián generációkutató ismerteti a helyszínen. 

 

A rendezvényen bemutatkoznak a jövő Z-generációs innovátorai, az idén első alkalommal meghirdetett Bosch×Richter Ipari Innovációs Díj nyertesei is. A Bosch és a Richter közös pályázatának célja, hogy innovatív gondolkodásra és fenntartható megoldások fejlesztésére ösztönözze a felsőoktatásban tanuló diákokat a mobilitás és az egészségügy területén. 

 

A Bosch×Richter Innovátorok Napja műsorvezetői Krizsó Szilvia és Miller Dávid lesznek.

 

A BoschxRichter Innovátorok Napja 2023-ban (Forrás: Bosch)

 

Futurisztikus séta a Bosch és a Richter látogatóközpontjaiban

 

A rendezvényen az érdeklődők a Bosch és a Richter legújabb fejlesztéseiből is ízelítőt kaphatnak a helyszíni kiállítási standokon. Látható lesz többek között a Bosch és a BME közösen fejlesztett eTipo tesztjárműve, amely a legkorszerűbb elektromos hajtásláncra épül, és egy oldtimer formavilágú valódi versenyautóban ölt testet. 

 

A Bosch×Richter Innovátorok Napján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a Bosch Rexroth CU.BE és a Richter látogatóközpontjának felfedezésére is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

2024. szeptember 19. 10:07

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34