A DoCoMo kicseréli a 3G készülékeket

Tóth Kristóf, 2001. június 15. 22:14
A harmadik generációs (3G) mobilhálózatok beindításakor felmerülő rengeteg akadály felmerülése miatt Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy lecseréli mind az 1400 forgalomban levő 3G mobilkészüléket.
"A készülékeket azért cseréljük le, hogy a funkcionalitásukat növeljük, és nem azért, mert technikai problémák vannak velük" - nyilatkozta Takumi Suzuki, a DoCoMo szóvivője. Azt nem mondta el, hogy pontosan mikor cserélik le a 3G szolgáltatások május 30-án beindított tesztperiódusának kezdetekor szétosztott NEC N2001 készülékeket. A telefonok visszahívása is mutatja, hogy a DoCoMo-nak nehézségei vannak a szupergyors 3G technológiákkal, amelyek gyors internetezést, illetve video- és zeneletöltést tesznek lehetővé.

Az 1400 kézikészülék szétosztásakor 1900, laptopokba való adattovábbításra szolgáló kártyát is kiosztottak, és a DoCoMo megígérte, hogy június végéig 1200 olyan készüléket is kiosztanak, amelyek már videotovábbításra is képesek. Az elemzők szerint a DoCoMo mostani lépése várható volt. "A próbaszolgáltatások célja a kézikészülékek továbbfejlesztése" - nyilatkozta Kate Lye, a UBS Warburg telekommunikációs elemzője. "Nálunk (UBS) is van egy ilyen kézikészülék... Még sok fejlesztenivaló van rajta, még nem egy túl jó telefon, így csak jó, hogy fejlesztéseket végeznek rajta" - tette hozzá.

A felhasználókat előre figyelmeztették, hogy valószínűleg visszahívják, illetve kicserélik ezeket a termékeket. A japán újságok szerint az új készülékeket július elején szállítják ki. A felhasználók szerint többféle hiba is van a telefonokban, többek között az akkumulátor, ami egy nap alatt lemerült, a nem megfelelő vétel, a megszakadt hívások, és néha még le is fagynak a készülékek, ilyenkor ki kell kapcsolni azokat, és újra bekapcsolni (valahonnan ez ismerős :) ) ahhoz, hogy működőképesek legyenek.

A DoCoMo a tervek szerint október elején fogja beindítani a kereskedelmi 3G szolgáltatásokat, azonban ehhez nagyon össze kell szednie magát és kijavítani a jelenleg még előforduló rengeteg hibát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50