Új irányzatok és nyomtatócsaládok a HP-tól

forrás Prim Online, 2011. december 4. 10:08

A héten több új fejlesztésű tintasugaras-, valamint lézernyomtató-családot mutatott be a Hewlett-Packard (HP) a budapesti New York Kávéházban. Az eseményen a HP Képalkotási és Nyomtatási Divíziójának vezetői elemezték a nyomtatópiacot és bemutattak néhányat a legújjabb nyomtatók közül, melyeket ki is lehetett próbálni.

 A digitális tartalom robbansászerűen a tízszeresére, míg a nyomtatható tartalom a háromszorosára nőtt. A HP felkészült az átalakuló és növekvő igények kielégítésére, melyre új nyomtatócsaládjaink jelentik a legjobb példát – mondta Miskei Gábor a HP Képalkotási és Nyomtatási Divízió igazgatója, a HP Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese. A rövid piaci elemzés után Novák Viktor a Tintasugaras és Webes megoldások üzletág igazgatója, valamint Bokrossy Dávid a Laserjet és Vállalati Megoldások Divízió megbízott üzletág igazgatója szólt a sajtó jelenlévő kéviselőihez. A HP e tárgyban vezető szakemberei elmondták, hogy ebben az évben is számos újdonsággal jelent meg a hazai piacon a HP, mégpedig olyan termékekkel és alkalmazásokkal, amelyek idő-, energia- és költséghatékonyan működtethetők. A vezetők kiemelték, hogy kibővült mind a tintasugaras, mind pedig a lézernyomtatók csomagja. A HP web-képes nyomtatók és mobileszközök – az ePrint, az iPrint és az Airprint nyomtatási lehetőségek – együttes használatával a felhasználók és ügyfelek időt és munkát takaríthatnak meg.

 A most bemutatkozó tintasugaras nyomtatók többsége támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást: a megoldással csökkenthető a papírhasználat. A készülékek közül több ePrint képes, így bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről egy e-mail segítségével elküldhető a nyomtatnivaló a készülék saját e-mail címére, a nyomat pedig azonnal elkészül. A HP Photosmart 6510 e-All-in-One nyomtató segítségével kiváló minőségű fotók kéészíthetők  közvetlenül a színes érintőképernyő segítségével. A fejlettebb papírkezeléssel még biztosabb lett a nyomtatás. A HP Envy 110 e-All-in-One nyomtatóval egy olyan elegáns, karcsú vonalvezetésű, többfunkciós nyomtatót alkotott a HP, amely formatervezésének köszönhetően jól illeszkedik a modern otthoni környezetbe és képes mindarra, amit egy hagyományos nyomtatótól elvárhatunk. A HP Deskjet 3070A egy többfunkciós nyomtató, elsősorban otthoni felhasználóknak fejlesztve. Ez a készülék elérhető áron vezeték nélküli nyomtatást biztosít és természetesen alkalmas a mobil nyomtatási lehetőségek használatára.

 Az évek alatt a kis- és középvállalkozások körében népszerűvé vált üzleti tintasugaras HP Officejet Pro 8600 ideális nyomtató azoknak, akik szeretnének hálózatról vagy mobileszközről üzleti célú nyomatokat készíteni, akár távolról is. A HP Officejet Pro 8600 Plus eAiO többfunkciós nyomtató mindent tud, ami egy cégnek szükséges: a nyomtatás mellett másol, beolvas, faxol, ePrint képes, automatikus kétoldalas nyomtatási képességével pedig csökkenthető a papírfelhasználás.

 A HP őszi lézeres újdonságai is bemutatkoztak. A HP LaserJet Pro 100 color MFP M157nw a piacon kapható legkisebb színes multifunkciós lézernyomtató, amely a vállalkozások számára nyújt professzionális nyomtatási, másolási és beolvasási lehetőséget. A készülék Auto-On/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, vezeték nélküli kapcsolata pedig a mindennapos munkavégzést könnyíti. A nagyvállalatoknak szánt, de kisebb munkacsoportok számára is kitűnően kihasználható HP LaserJet Enterprise 500 color M551dn színes lézernyomtató-családtag ePrint képes, AutoOn/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, míg a felesleges papírhasználatot az automatikus kétoldalas nyomtatási lehetőséggel lehet csökkenteni. Az új családtag használata során számítógép nélkül, USB-kulcs segítségével is könnyen indíthatunk nyomtatást. Nagyobb munkacsoportok magas nyomtatási igényét pedig a strapabíró HP LaserJet Enterprise 600 M603xh modell tudja kiszolgálni, melynek 10-gombos kijelzőjén beállítható PIN kóddal biztonságossá tehető a nyomtatás. A készülék hálózatba kapcsolható, négysoros színes kijelzője pedig egyszerűsíti a nyomtatást. Ez utóbbi két nyomtató különféle biztonsági elemekkel is felruházható, optimális költséggel működtethető.

 A legújabb, színes érintőképernyővel rendelkező HP DesignJet T2300.as modellt a Terc Kft. képviselője Németh Balázs mutatta be, aki három nagy teljesítményű HP készüléket üzemeltet. A nyomtatóval akár 80 db A1-es méretű oldalt is nyomtathatunk óránként, 6 nyomtatópatronnal rendelkezik és fóliára, öntapadós papírra, kartonra és műszaki papírra is készíthetünk nyomatokat. A készülék akár A0-ás méretű anyag beolvasására és másolására is alkalmas.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52