Több mint másfélszeresére nőtt az online hitelek aránya

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 9. 07:25

A Cetelem Bank felmérése szerint az idén több mint másfélszeresére nőtt az online áruhitelek aránya a tavalyihoz képest, az átlagos hitelösszeg pedig 15 százalékkal lett magasabb.

A Magyar Cetelem Bank Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a zsúfolt boltok helyett egyre többen inkább a webáruházakban, részletre veszik meg a kiszemelt karácsonyi ajándékokat. Az idén akár 200 milliárd forintot is elérheti az online kasszákban elköltött pénz az eNet legfrissebb előrejelzése szerint. A Cetelem felméréséből kiderül: online részletre leginkább értékesebb eszközöket vásárolnak, átlagosan 120 ezer forintért. Míg évközben a 0 százalékos akciók miatt élénkült a netes áruhitelek piaca, az igazi forgalomnövekedést az egyre később kezdődő karácsonyi szezon hozza: az éves online költések negyedét ajándékra költik az emberek. Az áruhiteles toplistát az év utolsó hónapjaiban is a lapostévé, a mobiltelefon és a táblagép vezeti a Cetelem szerint. Ezek mellett várhatóan egyre több fitneszgép, szobakerékpár is az online részletre vett ünnepi meglepetések közé kerül majd.
 

Fontos átrendeződés mutatható ki a Cetelem szerint az online vásárlók körében, ami az online áruhitel-kihelyezésre is hatással lesz. Míg korábban a webáruházakban főként fiatalok és inkább férfiak vásároltak, évről évre nagyobb a nők aránya és az 55 év felettiek is helyet követelnek maguknak a virtuális térben. A bank közleménye idézi Lukácsi Zoltán marketingigazgatót, aki elmondta: további növekedést vár a szegmensben, mivel a tavalyihoz képest már közel kétszeresére nőtt azoknak a webáruházaknak a száma, ahol online áruhitelt lehet igényelni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadók stb.) nyújt lehetőséget közös munkára és az IVSZ tagságának szakmai segítségére, képviseletére. 

2021. június 16. 09:53

Enyhe visszaesés után dinamikus növekedés várható a magyar faktoring piacon

Bár a pandémia következtében az elmúlt évekhez képest egy visszafogottabb növekedési ütemet figyelhetünk meg a magyar faktoring piacon, azonban a gazdaság újraindulása minden bizonnyal erre a szegmensre is pozitív hatást fog gyakorolni.

2021. június 15. 17:43

Chatbottal szurkol a magyar válogatottnak a Burger King

Chatbot alapú EB tippjátékot hozott létre a Burger King a labdarúgás kedvelőinek. A jól ismert gyorsétteremlánc a magyar válogatott 2021-es EB szereplésére időzítve indította útjára az online szurkolás új eszközét. A hazai piacon még innovációnak számító chatbot játékkal a Burger King az EB iránt elkötelezettek számára kívánt gesztust gyakorolni. 

2021. június 15. 15:10

Több mint 142 ezer mosásra elegendő energiát takarítottak meg az EnergiaKözösségek

Lezárult az E.ON EnergiaKözösségek verseny 7. (összességében 9.) évada a GreenDependent Intézet szervezésében. A fél éven át tartó verseny június 5-én megtartott díjkiosztó rendezvényén a legtöbb energiát megtakarító és a legkreatívabb közösségeket, valamint az önkéntes koordinátoraikat jutalmazták. A program sikerét mutatja, hogy a járványhelyzet ellenére is jelentős energiamegtakarítást értek el a csapatok.

2021. június 15. 13:56

Megérkezett a munkaerő-piac Tindere

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással. A megoldás a vállalkozások számára is nagy előnyöket tartogat, hiszen akár egy hét alatt lebonyolítható a toborzási folyamat az applikáció segítségével. 

2021. június 15. 12:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40